Cum au ajuns în marile oraşe ale Europei sute de mărţişoare realizate de copiii din Ştefăneşti

Cum au ajuns în marile oraşe ale Europei sute de mărţişoare
realizate de copiii din Ştefăneşti

Mărţişoarele au ajuns inclusiv la Madrid FOTO: Facebook/Lavinia Năstase

Realizate manual timp de mai multe zile de copii, mămici şi bunici, la iniţiativa Centrului Cultural Ştefăneşti din Argeş, sute de mărţişoare au ajuns peste tot în Europa la comunităţile de români.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mărţişoarele au ajuns din Spania (Madrid) şi Germania, până în Franţa (Lyon), Austria (Viena) şi Italia (Roma, Milano). Mai mult, unul dintre mărţişoarele realizate la Ştefăneşti a ajuns la parlamentarul italian Fucsia Fitzgerald Nissoli, după cum ne-a confirmat Lavinia Năstase, coordonatoarea proiectului original.

„Fiindcă am locuit mulţi ani în Italia si Franţa, îmi amintesc perfect bucuria românilor de 1 Martie, când reuşeau să primească un mărţişor. Mi-am dorit sa creez un brand la Ştefăneşti”, spune Lavinia Năstase.

Inedita iniţiativa a început in 2019, când Lavinia Năstase a organizat ateliere la Centrul Cultural Ştefăneşti, iar mărţişoarele trimise în afară au fost fotografiate inclusiv la Domul din Milano, la Hotel Negresco din Nisa ori la expoziţiile profesorilor de limba si civilizatie română.

„În luna februarie a acestui an, la Centrul Cultural Ştefăneşti au avut loc ateliere zilnice, unde elevii Centrului Cultural Ştefăneşti, Şcolile Vintilă Brătianu şi Radu Golescu dar şi mămici şi bunici au creat sute de mărţişoare pe care le-am trimis in toată Europa la asociaţii, consulate, politicieni care iubesc România, biserici ortodoxe şi profesori care predau limba şi civilizaţia română”, adaugă Lavinia Năstase.

În total, aproape 60 de persoane, în majoritate copii, au lucrat la sutele de mărţişoare trimise în Europa.

Vă mai recomandăm şi:

Casa în care Liviu Rebreanu a scris „Răscoala“, reabilitată din temelii în acest an. Ce planuri are proprietarul

 

Directorul Muzeului Peleş, premiu special în judeţul natal pentru o carte dedicată Brătienilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările