150.000 de lalele vor înflori în parcurile Piteștiului, de Simfonia Lalelelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, Simfonia Lalelelor se va desfășura între 15 și 17 aprilie  iar  autoritățile locale au decis ca, de acum înainte , sărbătoarea tradițională a  Piteștiului  să nu se mai ghideze după meteorologi  ci să aibă loc numai  în Săptămâna  Floriilor.

 Dacă până acum, la stabilirea  perioadei  de desfășutrare a Simfoniei Lalelelor, autoritățile locale au ținut cont mai ales de prognozele meteo, anul acesta  au hotărât să lege definitiv evenimentul  de săptămâna Floriilor .

“Am considerat că Simfoniei Lalelelor îi stă cel mai bine în preajma Floriilor pentru că este perioada în care florile sunt la începutul inflorescenței. Am dorit ca ca Simfonia  să nu mai depindă nici de mine și nici de specuialiștii în starea vremii ci să fie organizată, anual, cu o săptămână înainte de Sărbătorile Pascale“. A declarat primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc

 Trei categorii de lalele

Din bulbii plantați de angajații Salpitflor  Green vor răsări trei tipuri de lalele care vor înfrumuseța Piteștiul pe parcursul întregii primăveri.

“ Pentru ediția din acest an a Simfoniei au fost plantați peste 150.000 de bulbi de lalele. “, spune Romi Becheanu, directorul sc Salpitflor  Green.

“Sperăm ca vremea să țină cu noi.  Oricum suntem pregătiți pentrue veniment . Au fost plantate  și lalele timpurii, și normale şi târzii, așa că pe 15, 16 și 17 aprilie vom avea , cu siguranță,  flori“, spune Primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc care a  lansat deja invitaţiile pentru cea de-a XXXIV-a edție a Simfoniei Lalelelor. Confirmările au și început să sosească. Prima care și-a anunțat participarea a fost ambasada Danemarcei la București.
 Pregătirile în zona centrală, deja au început. 

“În fata Primariei avem un amestec din cinci soiuri de lalele, zambile , muscari iar în  Gradina Publică un mozaic armonios. Ca noutate, s-au facut modificari în Parcul Fortuna prin amenajarea unor  benzi sinuoase,  cu  patru  soiuri de lalele și muscari. Oricum, anul acesta, chiar va fi o simfonie a lalelelor în centrul orașului. Au fost aduse soiuri noi din Olanda, chiar am găsit și un furnizor direct.”, explică Anca Nedelea , inginer horticol Salpitflor  Green.

Atracția ediției din acest an: un car alegoric

Parada Florilor, devenită tradițională pentru Simfonia Lalelelor, va aduna și anul acesta  sute de copii de la zeci de școli și grădinițe din Pitești și localitățile limitrofe care vor defila, costumați ca de sărbătoare, pe traseul  Piața Primăriei - Piața Vasile Milea.  Printre ei se vor număra și evii Școlii Populare de Arte  care  vor împodobi, anul acesta,  un car alegoric. Aranjamentele florale vor fi executate  după moodelul  celor admirate, anul trecut, de autoritățile locale , la  Festivalul  Daliilor din Tynaarlo ( Olanda), orașul  înfrățit cu Piteștiul.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite