Pomohaci, ocolit de organizatorii zilelor festive ale comunelor din România. „Fug primarii de el ca dracu' de tămâie“

Pomohaci, ocolit de organizatorii zilelor festive ale comunelor din România. „Fug primarii de el ca dracu' de tămâie“

Cristian Pomohaci a cântat colinde în ajun de Crăciun la Târgu Neamţ captura foto: youtube

Preotul vedetă aflat de câteva zile în centrul unui mega-scandal, a cântat în anii din urmă şi la spectacole din judeţul Neamţ. După toate acuzele care i se aduc, primarii localităţilor nici nu vor să mai audă acum de Cristian Pomohaci.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imaginea preotului-artist Cristian Pomohaci s-a făcut zob după acuzele grave care i se aduc în ultimele zile. Scandalul care a explodat luna trecută i-a închis acestuia multe uşi spre evenimente festive la care Pomohaci era invitat şi de unde pleca cu sume importante de bani.
 
Situaţia este valabilă şi în judeţul Neamţ, zonă a ţării în care preotul vedetă ajungea de câte ori era invitat să cânte la zilele comunelor sau la alt gen de  spectacole. 
 
Anul trecut, în ajunul sărbătorilor de Crăciun, Pomohaci a susţinut un concert de colinde pe scena Casei Culturii "Ion Creangă" din oraşul Târgu-Neamţ. La un moment dat, într-un dialog cu publicul din cele pe care preotul le iniţia în pauzele dintre colinde, acesta s-a autoinvitat şi la Zilele Oraşului Târgu Neamţ ce urmau să fie organizate în 2017. 
 
„Dacă cei care conduc Cetatea vor gândi că la vară...când este sărbătoarea oraşului dumneavoastră?....Pe 8 septembrie, deci la toamnă. Când se va serba oraşul dumneavoastră pe 8 septembrie şi dacă primăria sau măcar dumneavoastră vă aduceţi aminte să faceţi o cerere: Să vie popa cu oile“ li s-a adresat Pomohaci spectatorilor prezenţi în sala Casei de Cultură. 
 
 
 
Primarul oraşului Târgu Neamţ, Daniel Harpa, nu a fost prezent în sală la spectacolul de colinde susţinut de preotul bistriţean, dar spune că în nici un caz nu l-ar invita pe acesta să cânte de Zilele oraşului de anul acesta.
 
„Am auzit că el şi-a exprimat dorinţa, dar este exclus să-l invităm la Zilele oraşului. La concertul de colinde de anul trecut, organizat de directorul Casei Culturii, nu am fost prezent pentru că am fost deranjat de faptul că nu s-a respectat contractul. Trebuiau să vină trei artişti, şi a venit doar el cu ansamblul lui“, a declarat edilul. 
 

„Fug primarii de el ca dracu' de tămâie“

 
În comuna Bozieni, condusă de cel mai longeviv primar din Neamţ (de 28 de ani neîntrerupţi), preotul Pomohaci nu a ajuns şi nici nu va fi invitat dintr-un motiv foarte simplu: e prea scump. 
 
„Nu l-aş aduce pentru că e prea scump, am auzit că vrea vreo 2000 de euro. În plus, pe la noi la Bozieni se ascultă muzică moldovenească. Şi chiar dacă nu era <pe sens unic>, sau <cucurucu-rucu>, tot nu l-aş chema aici pentru că suntem o comună săracă, noi lucrăm cu artişti de mâna a treia. Am auzit că un coleg primar bâjbâia zilele trecute să-l invite, dar s-a răzgândit, să nu-l bată lumea cu pietre. Eu vă spun: nu mai pupă Pomohaci de-acuma zilele comunelor, fug primarii ca dracu' de tămâie de el“, a declarat primarul Doinel Grumezescu.
 
Conform site-ului vestea.net, unui primar de comună din Neamţ i s-ar fi propus, înaintea de izbucnirea scandalului, ca la ziua localităţii din luna august să fie invitat şi preotul cântăreţ Pomohaci. 
 
„Le-am zis să anuleze, că nu vreau să mă bată lumea cu pietre! Oamenii din comuna mea sunt foarte credincioşi, nu mi-ar fi iertat o asemenea îndrăzneală”, a declarat primarul respectiv, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, conform vestea.net.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: