Neamţ: Ieşean decedat în urma unui accident de muncă

Tânărul lucra la reabilitarea podului de pe râul Cracău şi a căzut în apă de la o înălţime de patru metri.

Ştiri pe aceeaşi temăUn ieşean de 20 ani şi-a găsit ieri sfârşitul în timp ce lucra la reabilitarea unui pod de pe drumul naţional DN15 Piatra Neamţ - Bacău, în localitatea Zăneşti.

„În timp ce lucra la reabilitarea podului peste Cracău, tânărul a căzut în apă de la o înălţime de patru metri. În urma cercetărilor, s-a stabilit că este vorba despre o eroare de execuţie deoarece unul dintre colegii săi a tăiat unul din punctele de susţinere ale podinei de sub pod, fapt ce a provocat căderea tânărului", a declarat Ioan Popescu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ.

Accidentul s-a produs la ora 16.00, în localitatea Zăneşti. Dumitru Gabriel Năpârcă (20 de ani) a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe, fiind în stop cardio-respirator. În ciuda încercărilor personalului din spital de a-i acorda primul ajutor, tânărul a decedat după patru ore.

În primele cinci luni ale anului, 17 nemţeni au fost în incapacitate temporară de muncă din cauza incidentelor petrecute la serviciu. Numai în luna iunie, trei nemţeni au ajuns la Urgenţe din cauza accidentelor suferite la serviciu şi s-au aflat în incapacitate temporară de muncă.

Conform unei statistici întocmite de Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ, cele mai periculoase domenii, unde s-au înregistrat cele mai grave accidente de muncă, sunt construcţiile şi prelucarea lemnului.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările