Primarul din Cotnari a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare

Primarul din Cotnari a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare

Sala de judecată. Foto Arhivă

Vasile Creţu a fost condamnat, pe 1 iunie, de Judecătoria Hârlău pentru abuz în serviciu. Edilul din Cotnari a fost acuzat că nu a respectat o hotărâre judecătorească.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătoria Hârlău a decis, vineri, să-l condamne pe Vasile Creţu  la cinci luni de închisoare cu suspendare. În acelaşi caz, contabilul Ioan Guguianu a primit o amendă penală de 800 de lei. Sentinţa nu este definitivă.

Primarul şi contabilul din Cotnari au fos trimişi în judecată, în octombrie 2010, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău pentru că nu au respectat o hotărâre judecătorească.

Trei hoţi s-au deghizat în zadar ca în filme. Poliţia i-a prins după câteva ore

Potrivit anchetatorilor, edilul Cotnari ar fi refuzat să-l pună pe Dan Şerban T. în posesia unei suprafeţe de cinci hectare de teren, deşi acesta a câştigat retrocedarea pământului în instanţă.

Dan Şerban T. ar fi câştigat şi plata unor despăgubiri de 19.207 de lei, care trebuiau plătite de primar. Astfel, printr-o altă hotărâre judecătorească s-ar dispus înfiinţarea unei popriri pe veniturile lui Vasile Creţu. Anchetatorii susţin însă că edilul i-ar fi cerut contabilului să nu pună în aplicare decizia de poprire.

Astfel, Vasile Creţu a fost  trimis în judecată pentru abuz in serviciu, iar Guguianu pentru de complicitate la abuz în serviciu.  Edilul din Cotnari nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru detalii despre acest caz!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: