Păcatele urmaşilor baronilor Nichita şi Fenechiu la şefia Primăriei Iaşi

Păcatele urmaşilor baronilor Nichita şi Fenechiu la şefia Primăriei Iaşi

Mihai Chirica este cotat cu prima şansă la alegerile pentru funcţia de primar FOTO Adevărul

Doi dintre politicienii crescuţi sub aripa baronilor decăzuţi Gheorghe Nichita şi Relu Fenechiu sunt cotaţi cu principalele şanse pentru a ocupa funcţia de primar al municipiului Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reţinerea de către Direcţia Naţională Anticorupţie a fostului primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita, l-a propulsat pe fostul său viceprimar, Mihai Chirica (PSD), în funcţia de favorit pentru funcţia de edil la alegerile din luna iunie. Chirica a ajuns în Primăria Iaşi în 2003, în funcţia de director tehnic, după ce în prealabil lucrase la firma de casă a municipalităţii, Conest.

Cariera din administraţie a lui Chirica a fost completată de afirmarea în PSD Iaşi, partid la care avea să ajungă preşedinte la alegerile din toamna anului trecut. Numele lui Chirica este legat de mai multe afaceri considerate suspecte în oraş, existând speculaţii cu privire la faptul că acesta ar deţine un club din oraş, dar şi cu privire la favorizarea operatorului de transport Unistil, deţinut de cumătrul său. Cel mai mare scandal în care a fost implicat Chirica este cel legat de tăierea teilor din centrul oraşului, operaţiune derulată urmare a unui ordin semnat de el.

După ce a ajuns primar interimar, Chirica a decis replantarea arborilor. Tabăra liberalilor de la Iaşi a rămas decimată după încarcerarea lui Relu Fenechiu. PNL a decis, la finele anului trecut, să îl desemneze candidat pentru funcţia de primar pe Marius Bodea, considerentele luate în calcul fiind performaţele Aeroportului Iaşi, sub mandatul de director al acestuia.


Marius Bodea, cel din stânga, este candidatul PNL la alegerile locale din  Iaşi FOTO PNL Iaşi

Bodea a fost propulsat în politică de Relu Fenechiu. Baronul decăzut a transmis un mesaj din puşcărie, în 2014, pe care Bodea l-a citit în faţa participanţilor de la inaugurarea unei piste noi a Aeroportului. Acest fapt i-a atras critici dure lui Bodea. Candidatul liberalilor a mai fost în centrul unui scandal în anul 2011, atunci când Parchetul trimitea în judecată mai mulţi poliţişti rutieri acuzaţi de luare de mită. Bodea apărea pe interceptările de la dosar fiind înregistrat în timp ce discuta cu un poliţist anchetat despre transferul acestuia la un alt serviciu. Bodea nu a fost însă trimis în judecată în niciun dosar.

Citeşte şi:

Ce averi au candidaţii la funcţia de primar al municipiului Iaşi. Un deputat cu Bentley, pe primul loc
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: