Iaşi: Judecătoarea cercetată de DNA a cheamat ANI la bară

Iaşi: Judecătoarea cercetată de DNA a cheamat ANI la bară

Palatul de Justiţie Iaşi

Judecătoarea Camelia Acrâşmăriţei a cerut colegilor de la Curtea de Apel Iaşi să anuleze raportul Agenţiei Naţională de Integritate (ANI).Inspectorii de integritate spun că încheierea  contractului de vânzare-cumpărare de drept succesoral între magistrat şi omul de afaceri Ioan Zapodeanu a dat naştere unui interes personal care a generat o stare de incompatibilitate şi un conflict de interese. ANI a trimis o sesizare la

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătoarea susţine în plângerea adresată instanţei că raportul este nelegal şi neîntemeiat. „Susţinerile intimatei potrivit căreia am dobândit împreună cu familia o avere mai mare decât veniturile realizate nu are corespondent în lege întrucât nu există o expertiză de evaluare şi nu au fost parcurse prevederile legale. Intimata nu a depus dovada din care să rezulte că există un conflict de interese între acţiunea existentă pe rolul instanţei şi perfectarea contractului de vânzare-cumpărare cu pârâtul Zapodeanu Ioan", a precizat magistratul în plângerea adresată instanţei.

Judecătoarea susţine că dosarul în care era parte Zapodeanu şi-a urmat cursul firesc. Aceasta mai arată în plângere că ANI a obţinut date şi informaţii care nu aveau caracter public şi că i-a fost încălcată prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la apărare. „Afirmaţia că aş fi dispus măsuri procesuale favorabile pârâtei, comentând în mod nepermis încheierea de şedinţă atestă faptul că ANI şi-a depăşit atribuţiile, substituindu-se puterii judecătoreşti", se precizeză în plângere. Primul termen al procesului va fi pe 7 iunie.

Citiţi şi:

Iaşi: Judecătoarea pârâtă de ANI la procurorii anticorupţie va contesta raportul de evaluare

Inspectorii de la ANI spun că judecătorul a încheiat pe 26 iulie 2007 un contract de vânzare-cumpărare de drept succesoral cu importantul om de afaceri ieşean Ioan Zapodeanu. Afacerea viza un teren de 50 de hectare, în comuna Slătioara, judeţul Olt.

Preţul vânzării, se arată într-un comunicat al ANI, a fost de 210.000 de euro. Ulterior, acelaşi magistrat i-a dat câştig de cauză lui Ioan Zapodeanu într-un dosar civil în care acesta era pârât. Inspectorii de integritate spun că încheierea contractului de vânzare-cumpărare de drept succesoral cu Ioan Zapodeanu a dat naştere unui interes personal care a generat o stare de incompatibilitate şi un conflict de interese.

Citiţi şi:

Iaşi: Judecător dat în primire de ANI la procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii (UPDATE)

"Din conţinutul contractului de vânzare-cumpărare reiese faptul că , la încheierea acestuia, au fost prezente ambele părţi care au semnat personal actul autentic în faţa notarului. Se poate concluziona că doamna judecător a cunoscut faptul că, în dosarul cu a cărui judecată era investită, persoana cu care a încheiat o convenţie de vânzare-cumpărare avea calitate procesuală pasivă, reţinându-se că respectivul contract a fost încheiat în timpul în care cauza s-a aflat pe rolul doamnei judecător Camelia Acrâşmăriţei", se arată în comunicatul ANI. ANI a trimis o sesizare la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva judecătoarei pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţiiDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările