Turişti rătăciţi în zona Cetăţii Colţ. Au apelat la salvamontişti după ce i-a prins noaptea în pădure

Turişti rătăciţi în zona Cetăţii Colţ. Au apelat la salvamontişti după ce i-a prins noaptea în pădure

FOTO: Salvamont Hunedoara.

Doi turşiti s-au rătăcut în vecinătatea Cetăţii Colţ. Au chemat în ajutor salvamontiştii după ce i-a prins noaptea în pădure.

Ştiri pe aceeaşi temă

Salvamontiştii au intervenit în ajutorul a doi turişti care s-au rătăcit în vecinătatea Cetăţii Colţ, după lăsarea serii.
Doi turişti au apelat la ajutorul salvamontiştilor după ce, luni seara, s-au rătăcit în vecinătatea Cetăţii Colţ de la poalele Masivului Retezat.În ajutorul lor au intervenit salvamontiştii de la Baza Râuşor - Retezat.

„Persoanele în cauză au fost localizate dupa coordonatele GPS transmise şi au fost coborâte în bune condiţii spre localitatea Suseni”, a informat Salvamont Hunedoara.

Cetatea Colţ a fost ridicată în secolul al XIII-lea şi se numără printre puţinele fortăreţe medievale care nu au suferit lucrări de reabilitare. Ruinele „Castelului din Carpaţi”, numit astfel după romanul scris de Jules Verne cu acelaşi nume, veghează de pe stânci asupra Văii Haţegului, însă au rămas un neprietenos.

Traseele de vizitare nu sunt amenajate corespunzător, astfel că turiştii se pot rătăci uşor în pădure, iar indicatoarele de avertizare lipsesc. Cetatea se află pe o stâncă, la o înălţime considerabilă, iar cei care trec pe sub zidurile ei riscă fie să alunece în gol, fie să se accidenteze cu bolovanii dislocaţi.


Cetatea Colţ. Foto: Lucian Ignat.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Tributul Retezatului. Cele mai negre tragedii de pe munte: dezastre naturale, accidente de avion şi avalanşe mortale

VIDEO Scene rare din sălbăticia Parcului Naţional Retezat: ospăţul unei acvile de munte din cerbul ucis de lupi

FOTO Cele 7 minuni din Munţii Retezat. Poveştile lacurilor magice unde se scaldă legende cu prinţi şi uriaşi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările