Protest la Tribunalul Hunedoara. Cauzele care nu au caracter urgent nu vor mai fi judecate

Protest la Tribunalul Hunedoara. Cauzele care nu au caracter urgent nu vor mai fi judecate

Tribunalul Hunedoara. ADEVĂRUL.

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au anunţat suspendarea judecării cauzelor care nu au caracter urgent, nemulţumiţi de proiectul de abrogare a pensiilor de serviciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adunarea Generală a judecătorilor Tribunalului Hunedoara, de miercuri, 22 ianuarie 2020, a hotărât că Proiectul legislativ de abrogare a pensiilor de serviciu cuvenite magistraţilor încalcă grav independenţa judecătorilor şi afectează ordinea constituţională din România, contribuind la subminarea statului de drept, se arată într-un comunicat al Tribunalului Hunedoara.

Adunarea Generală a judecătorilor Tribunalului Hunedoara a hotărât, astfel, suspendarea judecării cauzelor aflate pe rolul instanţei, cu excepţia cauzelor urgente, începând cu data de 27 ianuarie 2020 şi până la momentul retragerii sau respingerii Proiectului de lege privind abrogarea pensiei de serviciu a magistraţilor.

Vor fi judecate în continuare cauzele de materie civilă, respectiv ordonanţe preşedinţiale, suspendare executare silită, ordin de protecţie, adopţii/plasamente, asigurare dovezi, măsuri asigurătorii; litigiile de muncă şi asigurări, respectiv grevă, concediere; cauzele de contencios administrativ, respectiv de suspendare act administrativ; În materie penală vor f judecate cauzele de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cauzele având ca obiect măsuri preventive, cauzele având ca obiect măsuri de siguranţă, indiferent de stadiul procesual, precum şi alte cauze apreciate ca având caracter urgent.

„Menţionăm faptul că în data de 22 ianuarie 2020 personalul auxiliar  al Tribunalului Hunedoara, a recurs la forma de protest a suspendării activităţii între orele 10 - 12, în acest sens ataşăm şi informaţii cu privire la activitatea personalului auxiliar”, se arată în comunicatul Tribunalului Hunedoara. Şi judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au luat o astfel de măsură pe fonul aceloraşi nemulţumiri.


Mai puteţi citi şi:

Aproape 60.000 de dosare au ajuns la instanţele din Hunedoara în 2019. Câte cauze judecă un magistrat

Procurorul şef Victoriţa Povarnă, de la DIICOT - Hunedoara, a ieşit la pensie

Umilinţele trăite de românce în temniţele comuniste. Ce metode odioase foloseau torţionarii pentru a le abuza 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: