Elevii sunt momiţi cu tabere de aventură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcolarii sunt atraşi să-şi petreacă vacanţa de vară învăţând să folosească busola, cortul şi să se caţere. Din „meniul” taberelor de aventură nu lipsesc lecţiile de tiroliană, dar nici cele din care rezultă ce plante de munte sunt comestibile.

Echipament de escaladă, corturi şi saci de dormit, cu asta îşi aşteaptă cabanierii din staţiunea Râuşor turiştii în această vară. Nu e vorba de orice fel de turişti, ci de cei novici în tainele muntelui, adică de elevi. Pentru că până la vacanţa mare mai sunt doar câteva săptămâni, şcolarii se gândesc încă de pe acum la zonele unde se vor relaxa şi vor uita de cursuri. Taberele şcolare au primele rezervări deja făcute, iar faptul că sunt tematice prezintă şi mai mult interes pentru copii.

Cum Hunedoara înseamnă munte, taberele din judeţ nu pot reprezenta decât aventură. La Straja, oferta înseamnă căţărare, traversare pe frânghii, drumeţii şi orientare turistică. Elevii mai puţin temerari se pot axa pe activităţi mai prozaice. Îşi pot pune în valoare talentul la pictura pe scoarţa de copaci, la împletit brăţări sau la confecţionat origami.

Avem rezervări făcute din luna aprilie, iar în prezent circa 50 la sută din capacitatea taberei este ocupată. Din experienţa anilor trecuţi, ştim că locurile se vor ocupa în totalitate, chiar dacă asta se va întâmpla pe ultima sută de metri”, a declarat Viorica Romoşanu, administratorul unei tabere din Straja.

Oferte „cuminţi”

Nici staţiunea Râuşor nu se lasă mai prejos. Programul pus la punct de către organizatori este cât se poate de diversificat, iar printre obiectivele propuse spre vizitare se află Lacul Bucura şi vârful Peleaga.


În situaţia în care vreţi ceva mai „cuminte”, puteţi opta pentru centrele de agrement Costeşti şi Căprioara. „Acestea însumează 121 de locuri de cazare, adică 10 serii în sejururi a câte şase zile”, a precizat Aniela Marin, consilier în cadrul Direcţiei pentru Sport a Judeţului Hunedoara.

Pe lângă aventură, elevii vor avea parte şi de activităţi relaxante care nu presupun ieşiri în natură.
Viorica Romoşanu, administrator tabără

Cât trebuie să scoată părinţii din buzunar

Pentru Râuşor şi Straja părinţii trebuie să scoată din buzunar 700 de lei, în cea de-a doua tabără aplicându-se o reducere de 50 de lei de persoană în cazul elevilor care sunt fraţi. La Costeşti şi Căprioara preţurile sunt mai mici cu aproximativ 350 de lei, însă şi aici s-au făcut deja rezervări în proporţie 40-50 la sută.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite