Cele mai faimoase anchete despre OZN-urile prăbuşite. Mărturia unui agent special FBI care a făcut istorie

Cele mai faimoase anchete despre OZN-urile prăbuşite. Mărturia unui agent special FBI care a făcut istorie

Cum ar fi arătat extratereştrii.

O serie de mărturii despre aterizarea unor nave spaţiale având la bord fiinţe extraterestre au devenit obiecte ale unor anchete faimoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Paginile de internet ale publicaţiilor dedicate fenomenelor paranormale sunt pline de mărturii ale celor care susţin că au fost martorii unor întâlniri cu extratereştrii sau ai apariţiilor unor obiecte zburătoare neidentificate. De cele mai multe ori, autorităţile nu au luat în seamă relatările, însă unele dintre mărturii au ajuns faimoase în întreaga lume.

Afaceristul care a găsit un OZN
Silas Newton (1887-1972) a fost un producător bogat de petrol, anchetat pentru fraudă, care a susţinut că deţinea un obiect gadget care ar putea detecta mineralele şi petrolul.

A fost citat ca o autoritate în cartea lui Frank Scully „În spatele farfuriilor zburătoare”, o lucrare care pretindea că raporta despre mai multe accidente de OZN în zona New Mexico. În esenţă, volumul prezenta faptul că aşa-numitele farfurii zburătoare sunt manifestări ale cercetării ştiinţifice secrete conduse de Guvernul american. În 1950, Newton a declarat că o astfel de farfurie zburătoare s-a prăbuşit pe pământul pe care l-a închiriat în deşertul Mojave. În interiorul ei ar fi zărit cadavrele unor fiinţe asemănătoare oamenilor, dar mult mai înalte, afirma acesta. Doi ani mai târziu, şi-a revizuit afirmaţia şi a afirmat că nu a văzut niciodată vreo farfurie zburătoare, dar a avut doar repetat comentariile pe care le-a auzit de la alţii. Declaraţiile sale l-au adus în atenţia Biroului Federal de Investigaţii. O serie de dosare publicate de FBI detaliază investigaţiile asupra activităţilor frauduloase ale lui Newton între 1951 şi 1970 şi menţionează şi afirmaţiile acestuia.

Mărturia unui agent FBI
Cel mai popular document din arhivele digitalizate ale FBI este o pagină care conţine un memoriu semnat agentul FBI Guy Hottel, din 22 martie 1950. Autorul în vârstă de 50 de ani relata că un investigator al Forţei Aeriene a raportat că trei „farfurioare zburătoare" au fost recuperate în New Mexico.

„Acestea au fost descrise ca fiind în formă circulară cu centrele ridicate, cu diametrul de aproximativ 50 de picioare (15 metri). Fiecare era ocupată de trei corpuri de formă umană, dar înalte de circa trei picioare (aproximativ un metru), îmbrăcate în haine metalice de o textură foarte fină. Fiecare dintre ei purta echipamente asemănătoare costumelor folosite de piloţii de viteză şi de piloţii de testare", se arăta în nota transmisă conducerii FBI. Informatorul adăuga că farfuriile zburătoare au fost găsite deoarece „radarul de mare putere" al guvernului din zonă a interferat cu „mecanismul de control al OZN-urilor". Guy Hottel a fost agent special şi apoi şef al Biroului FBI din Washington, fiind angajat al FBI până în 1955, când s-a retras din activitate. Nota lui Hottel nu demonstrează existenţa OZN-urilor, fiind o afirmaţie la mâna a doua sau a treia, pe care FBI nu a investigat-o niciodată, informa FBI, într-un articol publicat pe site-ul instituţiei. Unii oameni au susţinut că memoriul repeta o farsă care circula în acele vremuri, însă dosarele FBI nu au nicio informaţie care să ducă la această concluzie.

OZN sau balon experimental
În 8 iulie 1947, biroul de informaţii publice din Roswell, New Mexico, a emis un comunicat în care informa că autorităţile au recuperat o farfurie zburătoare prăbuşită în apropierea unei ferme din Roswell. Ulterior, presa a relatat că s-au recuperat resturi extraterestre, inclusiv cadavre străine, de la un obiect neidentificat care s-a prăbuşit în apropiere de Roswell, în iunie sau iulie 1947.

Armata Statelor Unite ale Americii a precizat că nu a fost vorba decât de recuperarea resturilor unui balon experimental de supraveghere la mare altitudine care aparţinea unui program secret numit Mogul. După mediatizarea ecenimentului, mulţi susţinători ai OZN-urilor spun că, de fapt, o navă extraterestră s-a prăbuşit şi câteva cadavre au fost recuperate şi că apoi militarii au început o operaţiune de muşamalizare. Tot în 1947, o mulţime de mărturii ale celor care ar fi văzut obiecte zburatoare neidentificate au apărut în SUA, multe fiind păstrate în arhivele digitalizate ale FBI, deşi erau cercetate de Forţele Aeriene.

Operaţiunea Majestic
În 1988, două birouri ale FBI au primit versiuni similare ale unui memoriu intitulat „Operaţiunea Majestic-12". Autorii memoriului susţineau că acesta reprezenta un document guvernamental clasificat. Memoriul părea un plan al unui comitet secret creat la sfârşitul anilor 1940, sub conducera preşedintelui american, pentru a exploata recuperarea în secret a unei aeronave extraterestre, ca urmare a prăbuşirii unui astfel de aparat la Roswell, în iulie 1947. Autorităţile americane au stabilit că documentele erau false, însă nu au fost suficient de convingătoare în faţa pasionaţilro de fenomene extraterestre.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cele mai bizare fenomene din România şi explicaţiile lor controversate: clopotele auzite în Sarmizegetusa Regia şi locul unde gravitaţia joacă feste

Vânătoare de paranormal în Hunedoara: unde sunt porţile energetice, locurile unde apar OZN-uri şi se petrec minuni

10 mituri ciudate despre Arsenie Boca: a deschis ochii în sicriu, căprioarele îi păzeau mormântul, iar Ceauşescu l-a alungat după ce i s-a prezis moartea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: