Aventura a doi turişti în Retezat, sfârşită dramatic. Au apelat la salvatorii montani în ultimul moment

Aventura a doi turişti în Retezat, sfârşită dramatic. Au apelat la salvatorii montani în ultimul moment

FOTO: Salvamont Hunedoara.

Aventura unor turişti în Masivul Retezat s-a încheiat dramatic. Cuplul a apelat la salvatorii montani după ce a ajuns într-o situaţie critică.

Ştiri pe aceeaşi temă

O femeie în vârstă de 60 de ani şi un bărbat de 70 de ani, din Haţeg, au trecut prin momente dificile în timpul unei excursii în Masivul Retezat. Miercuri seara, cei doi au rămas blocaţi pe un versant abrupt în apropiere de Brădăţel şi au cerut ajutorul salvamontiştilor.

Turiştii au reuşit să coboare circa 100 de metri pe versantul abrupt, însă au rămas blocaţi, într-o zonă periculoasă, la o înălţime de aproape 100 de metri, nu departe de locul unde în urmă cu 15 ani un bărbat a murit după ce a alunecat pe stânci.

„În cursul serii trecute o echipă de salvamontişti hunedoreni au acţionat în Zona Brădăţel din Retezat pentru salvarea celor două persoane, blocate într-o zonă de abrupt. Acţiunea a constat în căţărarea până la locul indicat, asigurarea persoanelor în cauză şi coborârea acestora în siguranţă până în vale, într-un loc sigur”, a informat Salvamont Hunedoara. Potrivit salvamontiştilor, miercuri, în jurul orei 18, au fost alertaţi pentru a acorda ajutor turiştilor, iar din cauza condiţiilor dificile de pe munte, acţiunea de salvare a fost încheiată aproape de miezul nopţii. 

Odată cu venirea toamnei, traseele din masivul Retezat devin tot mai dificile, iar pentru cei care se aventurează în afara lor pericolul de accidentare este şi mai ridicat.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Secretele lacurilor glaciare din Retezat. Unde se află „minunile albastre“ din inima munţilor

VIDEO Priveliştile superbe din Masivul Retezat care arată de ce românii îi spun „târâmul fermecat cu ochi albaştri”

Avertisment din Retezat: de ce este interzis scăldatul în lacurile glaciare, cele mai atractive locuri din parcul naţional 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările