Volei/Metal a câştigat derbiul cu Tomis

Volei/Metal a câştigat  derbiul cu Tomis

Jelena Alajbeg (în negru) atacă în forţă

Campioanele de la Metal Galaţi au învins pe Tomis Constanţa, în derbiul primei etape a returului campionatului de volei feminin, luându-şi revanşa după înfrângerea din tur, de la Constanţa. Formaţia gălăţeană îşi păstrează învincibilitatea pe teren propriu de mai bine de trei ani.

Ştiri pe aceeaşi temă


Partida dintre două din pretendentele la titlul de campioane s-a decis abia în tie-break, scor 3-2 (25:16, 25:16, 14:25, 20:25, 15:12). Tomis a reuşit să împingă partida în setul decisiv după ce Metal îşi adjudecase primele două seturi.

În primul act echilibrul s-a rupt la scorul 9-9. Jelena Alajbeg a servit impecabil şi Metal s-a desprins la 14-10, avans pe care l-a mărit şi s-a impus la 16. În setul secund egalitatea s-a menţinut până la 12-12,  după care formaţia gălăţeană a dominat categoric şi a câştigat tot la 16.

Trupa antrenată de Zoran Terzici nu s-a desminţit nici de această dată şi a oferit suporterilor săi un nou final de meci cu emoţii maxime. Câteva clipe de relaxare la începutul setului trei au generat o cădere la preluare în jocul gazdelor. Tomis a speculat momentul şi pe fondul unor servicii foarte bune a Katarinei Barun, anul trecut în lotul gălăţean, a luat repede un avans consistent (scor 8-1), pe care l-a gestionat bine,  câştigând clar, la 14.

În setul patru Metal a condus cu 11-8, dar croata Alajbeg a greşit trei mingi la rând, pe fondul oboselii, s-a ajuns la 11-13, iar de acolo formaţia gălăţeană nu a mai avut puterea să revină, cedând la 20.

S-a ajuns astfel în setul decisiv, început foarte bine de gazde. La 10-3 pentru Metal câştigătoarea părea decisă, însă formaţia gălăţeană a mai oferit o porţie zdravănă de emoţii celor din tribune. Tomis a făcut şase puncte la rând, s-a aproapiat până la 10-9, dar mai mult nu a putut, gălăţencele impunându-se cu 15-12.

Pentru Metal Galaţi urmează un alt meci extrem de important pentru tot sezonul. Miercuri, la Buzău, va avea loc disputa cu echipa italiană Asystel Novara, din Liga Campionilor, partidă pe care Metal trebui să o câştige pentru a fi sigură de calificarea din grupă, în „Top 12"

Terzic: „Doar negocieri cu Perugia"


Antrenorul sârb de la Metal Galaţi, Zoran Terzic, a recunoscut că a discutat cu italienii din conducerea echipei Despar Perugia posibilitatea de prelua această formaţie din vară, dar a precizat că încă nu a semnat niciun contract.

„Nu îmi stă în caracter să semnez în timpul sezonului cu o altă echipă. Este adevărat că am avut discuţii cu cei de la Perugia, dar mă voi decide asupra viitorului meu în vară", a declarat Terzic.

Corneliu Mangalea, finanţatorul echipei gălăţene, a spus că o decizie va fi luată abia după terminarea campionatului, în funcţie de situaţia financiară. "Terzici a avut negocieri cu echipa italiană, dar încă nimic nu este sigur. Dacă vom găsi resursele financiare de care avem nevoie, bineinţeles că voi încerca să îl conving să rămână la Galaţi. Astept să terminăm sezonul şi o să discutăm atunci".


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările