VIDEO Pedeapsă înjumătăţită în cazul şoferului din Belarus care a creat haos pe străzile din Galaţi, lovind cu TIR-ul mai mulţi biciclişti şi o maşină de Poliţie

VIDEO Pedeapsă înjumătăţită în cazul şoferului din Belarus care a creat haos pe străzile din Galaţi, lovind cu TIR-ul mai mulţi biciclişti şi o maşină de Poliţie

Şoferul din Belarus este dus la Tribunal cu propunere de arestare preventivă Foto: arhivă Adevărul

Judecătorii au schimbat încadrarea juridică a uneia dintre faptele de care era acuzat şoferul din Belarus din tentativă la omor în vătămare corporală din culpă, reducând semnificativ pedeapsa aplicată iniţial de către prima instanţă de judecată.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 7 februarie, pe Brutski Stsiampkouski Siarhei, şofer de tir din Belarus, la 7 ani şi 4 luni de închisoare pentru vătămare corporală din culpă, ultraj, conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului. 
 
Instanţa a schimbat încadrarea juridică reţinută iniţial de către Tribunal din tentativă la omor în vătămare corporală din culpă, care îi adusese şoferului din Belarus o condamnare iniţială de 16 ani de închisoare.
 
Judecătorii l-au obligat, alături de firma pe numele căreia era înregistrat tirul, Belgoss Trakh din Belarus, şi la plata a câte 15.000 de lei drept daune morale către opt persoane care au suferit diferite vătămări în urma incidentului petrecut în primăvara anului trecut, printre care se numără şi câţiva poliţişti. Una dintre victimele şoferului din Belarus ar urma să primească de la acesta daune materiale de 9.156 de lei şi daune morale de 20.000 de lei.
 
Bărbatul a creat panică, în noaptea de 8 spre 9 aprilie 2017, pe străzile oraşului Galaţi. După ieşirea din vamă,  beat fiind, cu o alcoolemie ce avea să ajungă la doi la mie, a pornit în viteză prin oraş la volanul unui tir încărcat cu trei tractoare. 
 
A lovit doi biciclişti şi câteva maşini, fiind capturat de poliţişti după o urmărire ca în filme.  Bicicliştii au fost acroşaţi într-o intersecţie, din cauza unei manevre greşite, şi deşi a văzut că a produs un accident, nu a a oprit, ci a fugit de la locul faptei.

Din fericire, doar printr-un noroc incredibil, bicicliştii nu a suferit traumatisme majore, însă au fost duşi la spital pentru îngrijiri medicale. Ulterior, şoferul din Belarus a mai lovit o maşină care încerca să îl oprească, dar şi o autospecială de Poliţie.A fost prins după o urmărire ca în filme undeva în zona centrală a oraşului Galaţi, răstimp în care a provocat haos, trecând în viteză pe culoarea roşie a semaforului în mai multe intersecţii. În final, când a fost în sfârşit oprit, l-a lovit şi pe unul dintre poliţiştii care încercau să îl reţină.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: