VIDEO Braconieri capturaţi pe Dunăre, cu puţin timp înainte de expirarea prohibiţiei. Indivizii făceau prăpăd

VIDEO Braconieri capturaţi pe Dunăre, cu puţin timp înainte de expirarea prohibiţiei. Indivizii făceau prăpăd

Peştele prins ilegal a fost confiscat FOTO Poliţia de Frontieră

Indivizii au fost prinşi de echipaje ale Poliţiei de Frontieră şi s-au ales cu dosare penale. În afara faptului că pescuiau în prohibiţie, ei foloseau şi scule industriale (care necesită autorizaţie specială) şi chiar plase interzise prin lege, indiferent de perioadă.

Deşi până la expirarea perioadei de prohibiţie nu mai erau decât câteva zeci de ore (pescuitul sportiv este permis din nou din data de 2 iunie) în ultimele zile mai mulţi indivizi din Galaţi şi din Brăila „au furat startul”, deci au fost prinşi la braconaj. Vă prezentăm în continuare câteva exemple furnizate de Poliţia de Frontieră Galaţi.

Sâmbăta trecută, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice pe linia combaterii braconajului piscicol, au depistat pe Dunăre, în zona kilometrului fluvial 181, un cetăţean român, cu domiciliul în Brăila, în vârstă de 31 de ani, care desfăşura activităţi de pescuit în perioada de prohibiţie.

Acesta folosea o barcă din fibră de sticlă, cu motor ataşat şi o plasă de pescuit din nailon în trei fire, cu care a capturat o cantitate de aproximativ 37 de kilograme de peşte de diferite specii.

În aceeaşi zi, un alt echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul aceluiaşi sector, a observat în zona kilometrului 3, pe braţul Caleea al Dunării, într-o barcă din tablă, cu motor ataşat, două persoane, care la observarea poliţiştilor de frontieră au abandonat ambarcaţiunea şi s-au ascuns în zona adiacentă. 

În urma interceptării bărcii în cauză, poliţiştii de frontieră au descoperit o plasă de pescuit tip monofilament de 100 metri lungime şi cantitatea de 57 kilograme de peşte, specia scrumbie. Braconierii au reuşit să fugă, dar identificarea lor este în curs.

De asemenea, duminică, poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au observat, pe Dunăre, în zona milei marine 74, o barcă tip lotcă, cu motor ataşat, în care se aflau trei persoane. 

„În urma interceptării ambarcaţiunii în cauză, colegii noştri au constatat că cetăţeanul român George D., în vârstă de 35 de ani, desfăşura activităţi de pescuit comercial, folosind o plasă de pescuit tip trifilament, ce avea ochiul de plasă sub dimensiunile legal admise”, a precizat Poliţia de Frontieră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiţie, pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, pescuitul resurselor vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile legal admise şi pescuitul cu unelte sau scule neautorizate.

Ambarcaţiunile, motoarele ataşate şi uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de 94 de kilograme de peşte a fost predată unei societăţi comerciale spre valorificare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: