Premieră. Imagini aeriene cu Drumul Expres Galaţi-Brăila, făcute de Asociaţia Pro Infrastructură. „Statul... stă“

Premieră. Imagini aeriene cu Drumul Expres Galaţi-Brăila, făcute de Asociaţia Pro Infrastructură. „Statul... stă“

Sursa: Pro Infrastructura

Mobilizare excelentă pe şantierul Drumului Expres Galaţi-Brăila - a constatat Asociaţia Pro Infrastructură, care a prezentat primele imagini aeriene cu şoseaua care va lega cele două oraşe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Constructorul a lucrat zi şi noapte şi a reuşit să avanseze cu lucrarea foarte repede. Dovadă sunt imaginile prezentate de Pro Infrastructură pe reţelele de socializare. 

În ritmul actual al lucrării, şoseaua ar putea fi gata până la finalul anului 2023, înainte de termenul stabilit prin contract. Totuşi, specialiştii sunt pesimişti şi spun că întârzierea ar putea să apară din cauza statului.
 
„Premieră: imagini aeriene cu DEx6 Brăila-Galaţi în capătul gălăţean. Antreprenorul (UMB) s-a mişcat excelent acolo unde a putut, umpluturile fiind aproape gata, lucrând şi noaptea, aşa cum vă relatam în martie. Cu toată mobilizarea excelentă a celor de la UMB, deja este extrem de dificil ca obiectivul să fie gata în decembrie 2023. De ce? Pentru că statul... stă. 
 
Ministerul trebuie să facă exproprieri suplimentare aferente mutării reţelelor electrice care tronează în mijlocul drumului, iar procedurile de mediu (pădurile din zona Siretului) sunt departe de a fi rezolvate”, susţin reprezentanţii Pro Infrastructura.
 
Specialiştii au calculat cât timp este necesar pentru eliberarea autorizaţiilor. 
 

„Este simplu: puneţi minim 18 luni de execuţie din momentul în care autorităţile finalizează birocraţia şi eliberează terenul constructorului în sectorul neautorizat (roşu pe harta noastră) dinspre Galaţi, acolo unde trebuie făcută o structură-mamut mai lungă de 1,6 km care include viaducte peste complexul feroviar şi digul de protecţie, dar mai ales un pod hobanat peste Râul Siret cu o deschidere centrală de 130 de metri şi două secundare de câte 80 m”, au mai spus cei de Pro Infrastructura. 
 

Vă recomandăm şi: 
 

Operaţiune complexă la Podul peste Dunăre. Japonezii vor monta cablurile principale pe o distanţă de 2 kilometri

Noi imagini cu podul suspendat de la Brăila, Golden Gate-ul de peste Dunăre. Se lucrează la drumurile de acces VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările