Trei poduri vor fi construite peste Prut, după ce a fost reabilitat cel dintre localităţile Giurgiuleşti şi Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pod giurgiulesti galati foto fb ionel scriosteanu

Podul rutier de frontieră, peste râul Prut, între localităţile Giurgiuleşti (Republica Moldova) şi Galaţi (România) a fost reabilitat. Conform secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, în reconstrucţia lui au fost investiţi circa 8 milioane de lei (RON), asiguraţi în totalitate de Guvernul României.

„În vremuri grele, cu atât mai mult trebuie să ţinem aproape şi să realizăm şi mai repede ceea ce ne-am propus. Împreună cu secretarul general al Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, şi secretarul pe domeniul infrastructurii de transport, Mircea Păscăluţă am fost astăzi la semnarea recepţiei la terminarea lucrărilor podului rutier de frontieră, peste râul Prut, între localităţile Giurgiuleşti (Republica Moldova) şi Galaţi (România).”, a transmis oficialul, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, acesta este primul pod dintre România şi Moldova reabilitat după 1989, iar investiţia, de circa 8 milioane RON, a fost asigurată în totalitate de Guvernul României. 

„La întâlnirea cu autorităţile din Republica Moldova, am discutat despre Construcţia Podului Rutier Ungheni (RO) – Ungheni (MD): Studiul de fezabilitate a fost finalizat de partea română. Acum este în derulare procedura de obţinere a acordului de mediu, iar imediat după vom începe procedurile de licitaţie pentru execuţia lucrărilor.”, a precizat Ionel Scrioşteanu.

Acordul pentru construirea podului rutier de frontieră, care va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) şi Drumul naţional R1 Chişinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova) a fost semnat la data de 22 ianuarie 2022. 

„La întâlnirea de astăzi (marţi n.r.) am mai discutat despre consolidarea a încă trei poduri peste Prut, pentru care CNAIR a achiziţionat deja consultanţa în vederea elaborării expertizelor şi studiilor necesare: 

- Albiţa (RO) – Leuşeni (MD)

- Oancea (RO) – Cahul (MD)

- Sculeni (RO) – Sculeni (MD)

Iar, la propunerea reprezentanţilor Guvernului de la Chişinău, vom începe discuţiile pentru construirea a încă trei poduri noi: 

- Fălciu (RO) – Leca (MD)

- Bumbăta (RO) – Leova (MD)

- Stânca (RO) – Costeşti (MD)

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite