Judeţul Galaţi are din 7 decembrie un nou prefect. Dorin Otrocol îl înlocuieşte în funcţie pe Gabriel Panaitescu

Judeţul Galaţi are din 7 decembrie un nou prefect. Dorin Otrocol îl înlocuieşte în funcţie pe Gabriel Panaitescu

Dorin Otrocol, noul prefect de Galaţi FOTO Costel Crângan

În fapt, avem de-a face cu o revenire, având în vedere că Gabriel Panaitescu l-a înlocuit în funcţie, în octombrie 2016, chiar pe Dorin Otrocol. Acesta ocupa funcţia din noiembrie 2013, prin detaşare din aparatul Guvernului, unde are de mai mulţi ani calitatea de funcţionar public.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernul României a decis miercuri, 6 decembrie 2017, eliberarea din funcţia de prefect al judeţului Galaţi a lui Gabriel-Aurelian Panaitescu şi înlocuirea acestuia cu Dorin Otrocol. Noul prefect nu este la prima experienţă pe acest post. El a mai condus Instituţia Prefectului în perioada noiembrie 2013 – octombrie 2016.

„Executivul a adoptat, în şedinţa de astăzi, o serie de hotărâri referitoare la eliberări şi numiri de prefecţi şi subprefecţi.

Astfel, a fost aprobată o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Brăila, de către Mădălina Cochino. O altă hotărâre vizează exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Brăila de către Paladi George-Adrian.

Totodată, alte două hotărâri vizează exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Galaţi, de către Otrocol Dorin, respectiv aplicarea mobilităţii pentru Panaitescu Gabriel-Aurelian din funcţia publică de prefect al judeţului Galaţi în funcţia publică de inspector guvernamental.

O altă hotărâre prevede încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Botoşani de către Beclea Daniela. De asemenea, Lozneanu Daniela-Petronela va exercita, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, funcţia publică de subprefect al judeţului Botoşani”, a anunţat Biroul de Presă al Executivului.

citeste totul despre: