Doreii lovesc la Galaţi. Au lăsat mii de oameni fără curent electric după ce au tăiat două cabluri din reţeaua de medie tensiune

Doreii lovesc la
Galaţi. Au lăsat mii de oameni fără curent electric după ce au tăiat două cabluri
din reţeaua de medie tensiune

Foto: arhivă Adevărul

Două avarii majore au avut loc marţi, 20 august, în reţeaua de medie tensiune, afectând serios alimentarea cu energie electrică în două zone importante din Galaţi. Mii de consumatori casnici, reţeaua de semaforizare, transportul public cu tramvaie şi troleibuze, dar şi furnizarea apei potabile în mai mult de jumătate de oraş au fost afectate.

Mii de gălăţeni au rămas ore bune fără curent electric după două avarii majore produse marţi, 20 august, în reţeaua de medie tensiune a SDEE Muntenia Nord. Au fost afectate, de asemenea, reţeaua de semaforizare, transportul public cu tramvaie şi troleibuze, dar şi furnizarea apei potabile în mai mult de jumătate de oraş.

”Întreruperile accidentale înregistrate în cursul zilei de 20 august 2019, în Municipiul Galaţi, au fost cauzate de două avarii în reţeaua de medie tensiune aparţinând SDEE Muntenia Nord, sucursala Galaţi. Au fost afectaţi abonaţii din zonele Ţiglina 3 (Micro 16) şi Ţiglina 4 (Micro 17) parţial. Primul incident, care a constat în defectarea unui cablu, a fost înregistrat la ora 07:47, iar la ora 08:27 echipele Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Galaţi au izolat şi remediat avaria. A fost identificat un cablu defect, respectiv LES 6 kV Staţia Fileşti – PT 14 Micro 16. Al doilea incident a fost înregistrat la ora 16:54, iar la ora 18:34 echipele SDEE Galaţi au izolat şi remediat parţial avaria, alimentând 83% din consumatori. La ora 20:09 avaria a fost lichidată şi consumatorii au fost alimentaţi integral. Şi în acest caz a fost identificat un cablu defect, respectiv LES 6 kV PT Doina – PT 13 Micro 16”, au precizat reprezentanţii SDEE Muntenia Nord – Sucursala Galaţi.

Responsabili de avariile amintite sunt muncitorii de la mai multe firme care efectuează lucrări pentru trecerea în subteran a infrastructurii reţelei de fibră optică.

”Precizăm că ambele defecte au fost provocate de lucrările de săpătură executate în municipiul Galaţi de către firme terţe. Amintim că în municipiul Galaţi, în zona Micro 16, se execută lucrări pentru trecerea în subteran a infrastructurii reţelei de fibră optică, ce au determinat apariţia unor întreruperi accidentale provocate de lovirea sau distrugerea infrastructurii SDEE Galaţi. Subliniem că angajaţii Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Galaţi au participat activ la toate lucrările executate, asigurându-se că acestea se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale, şi s-au implicat de fiecare dată când s-a solicitat asistenţă tehnică. De asemenea, s-au luat toate măsurile de informare a terţilor implicaţi în execuţia de lucrări cu privire la existenţa instalaţiilor electrice, cât şi de consecinţa afectării acestora. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi îi asigurăm pe toţi utilizatorii reţelei de distribuţie că echipele SDEE Muntenia Nord încearcă să remedieze toate avariile în cel mai scurt timp posibil”, susţin reprezentanţii furnizorului de energie electrică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: