Aproape 12.000 de elevi de gimnaziu din Vrancea, chemaţi la Sala Polivalentă pentru a primi cărţi de la consiliul judeţean. Cine se opune demersului

Aproape 12.000 de elevi de gimnaziu din Vrancea, chemaţi la Sala Polivalentă pentru a primi cărţi de la consiliul judeţean. Cine se opune demersului

Actriţa Monica Davidescu va împărţi cărţi elevilor de gimnaziu

Acţiunea se va desfăşura în perioada 11-13 decembrie şi are rolul de a promova lectura în rândul copiilor, după ce 2019 a fost declarat anul cărţii în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Săptămâna viitoare, Consiliul Judeţean Vrancea derulează o amplă acţiune, prin care va împărţi pachete de cărţi şi ceva dulciuri unui număr impresionant de elevi din judeţ.

Acţiunea este dedicată "Anului cărţii în România" şi s-a mai desfăşurat şi în vară, dar pentru elevii de liceu. De data aceasta, cărtile vor fi dăruite unui număr de aproape 12.000 de elevi de la clasele gimnaziale, care sunt chemaţi pe parcursul zilelor de 11, 12 şi 13 decembrie, pe rând, la Focşani, la Sala Polivalentă.

“În aceste zile, actriţa Monica Davidescu îi va purta pe copii în lumea magică a cărţilor, le va vorbi despre rolul de neînlocuit pe care îl are lectura în formarea unui om, în definirea propriei identităţi şi în asumarea libertăţii individuale. Cartea va deveni, astfel, darul neaşteptat şi minunat, modest şi puternic, frumos şi plin de înţelepciune, care poate schimba destine şi lumina suflete! La finalul evenimentului, ca să încununăm cu succes proiectele din acest an ale Consiliului Judeţean Vrancea dedicate educaţiei, fiecare elev va pleca acasă cu o cutie de cărţi specifice vârstei lor, dar şi cu zâmbetul pe buze după ce vor asista la spectacolul de magie al renumitului Magitot.  Evenimentul, care îşi propune să aducă în prim-plan importanţa cărţilor în dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor, este iniţiat şi promovat de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, domnul Marian Oprişan, anunţă într-un comunicat de presă Consiliul Judeţean Vrancea. Instituţia spune că  adresat invitaţia de a fi partener în acest proiect şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea.

Liberalii din Vrancea, prin vocea preşedintelui filialei, senatorul Cătălin Toma, susţin că acţiunea nu reprezintă decât o ocazie pentru preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea de a obţine capital electoral şi că aceste cărţi puteau foarte bine împărţite în şcoli, nu să fie puşi copiii pe drumuri.

"Nu ne putem bate joc, fie că este elev, fie că este profesor, fie că este inspector sau director prin tot felul de artificii de acest gen. Adică e o magie domnule, să plimbi copiii la Polivalentă, îi duci pe drum de dimineaţă până seara, îi plimbi acolo şi vezi o magie totală. Atrag atenţia să nu cumva să apară numele lui Marian Oprişan pe aceste cărţi, cum a apărut în vară, la cărţile împărţite elevilor de liceu", a spus senatorul Cătălin Toma.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: