Trupul tânărului care a murit după ce a salvat doi copii de la înec a fost găsit de scafandri

Trupul tânărului care a murit după ce a salvat doi copii de la înec a fost găsit de scafandri

Scafandri FOTO ISU Dobrogea

Bărbatul care a reuşit să salveze viaţa a doi copii care au fost duşi în larg de curenţii puternici a fost găsit duminică dimineaţa de echipa de căutare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică dimineaţa, trupul neînsufleţit al bărbatului care a fost dat dispărut în zona Olimp a fost găsit de scafandri şi de un echipaj ARSVOM în zona plajei Davos. 
 
Salvatorul, Marian Silviu I., de 32 de ani, din Dâmboviţa, membru Pro România, era de profesie muncitor în construcţii. El se afla la mare în concediu împreună cu soţia sa. 
 
Sâmbătă, el era pe plaja din staţiune când a văzut că doi copii erau în pericol de înec. Împreună cu mai multe persoane, a sărit în apă şi a reuşit să îi salveze.
 
El, însă, nu a mai putut ieşi, fiind în continuare căutat. Soţia tânărului a primit îngrijiri din partea cadrelor medicale, după ce a suferit un atac de panică. 
 
Sâmbătă, marea a fost foarte agitată, cu valuri mari, în toate staţiunile fiind arborat steagul roşu, care interzice scăldatul.
 

În semn de omagiu, evenimentele programate în cadrul Şcolii de Vară a tinerilor ProRomânia au fost anulate, iar liderul formaţiunii, Victor Ponta, a transmis condoleanţe. 

„Suntem toţi şocaţi şi devastaţi din cauza tragediei care a avut loc azi la Olimp / suntem alături de familia şi prietenii colegului nostru cu adevărat erou - care azi şi-a sacrificat viaţa pentru a salva doi copii (nu erau copiii săi, nici măcar nu îi cunoştea - pur şi simplu i-a văzut în pericol şi, alături de Octavian, un alt coleg al nostru la fel de curajos, le-a sărit în ajutor)!

Am anulat imediat toate evenimentele pe care le mai aveam programate în cadrul Şcolii de Vară a tinerilor ProRomânia / ne dorim ca Dumnezeu să îl primească pe colegul nostru erou - şi noi toţi să învăţăm ce este bun din sacrificiul lui!

Dumnezeu să îl odihnească🙏“, a scris Ponta pe Facebook.  

De la începutul sezonului estival, 16 persoane au murit înecate în Marea Neagră, conform informaţiilor primite de la ISU Dobrogea. 

Semnificaţia steagurilor  

Steagul roşu şi galben înseamnă că plaja este supravegheată de un salvamar. Apariţia steagului galben înseamnă că există risc de îmbăiere şi că în apă pot intra doar înotătorii experimentaţi. Dacă se arborează steagul roşu, este interzis scăldatul.

 

Pe aceeaşi temă: 

„Record“ de înecaţi pe litoral la sfârşit de sezon: cifre mult mai mari decât anul trecut. Care sunt principalele cauze

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: