Cine era, de fapt, bărbatul care a salvat de la înec doi copii cu preţul vieţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă ISU
FOTO Arhivă ISU

Bărbatul care a dispărut în mare sâmbătă după-amiază, în staţiunea Olimp, după ce a reuşit să salveze de la înec doi copii, nu era tatăl copiilor, aşa cum s-a vehiculat iniţial. Salvatorul era membru Pro România şi se afla la mare în concediu.

Tânărul în vârstă de 32 de ani era din Dâmboviţa şi se afla pe plajă alături de soţia lui, când a remarcat doi copii în pericol de înec. Împreună cu mai multe persoane, a sărit în apă şi a reuşit să îi salveze. El, însă, nu a mai putut ieşi, fiind în continuare căutat. Soţia tânărului a primit îngrijiri din partea cadrelor medicale, după ce a suferit un atac de panică. 

Sâmbătă, marea a fost foarte agitată, cu valuri mari, în toate staţiunile fiind arborat steagul roşu care interzice scăldatul.

Iniţial ISU Dobrogea a anunţat că a fost iniţiată o operaţiune de salvare pe mare, în zona costieră a plajei din staţiunea Olimp, fiind căutat un bărbat despre care martorii au spus că nu a mai ieşit la mal după ce şi-a salvat cei doi copii de la înec. Ulterior, Anca Chiriţă, purtătoare cuvânt ISU, a precizat că nu există nicio legătură de rudenie între ei. 

În semn de omagiu, evenimentele programate în cadrul Şcolii de Vară a tinerilor ProRomânia au fost anulate, iar liderul formaţiunii, Victor Ponta, a transmis condoleanţe. 

„Suntem toţi şocaţi şi devastaţi din cauza tragediei care a avut loc azi la Olimp / suntem alături de familia şi prietenii colegului nostru cu adevărat erou - care azi şi-a sacrificat viaţa pentru a salva doi copii (nu erau copiii săi, nici măcar nu îi cunoştea - pur şi simplu i-a văzut în pericol şi, alături de Octavian, un alt coleg al nostru la fel de curajos, le-a sărit în ajutor)!

Am anulat imediat toate evenimentele pe care le mai aveam programate în cadrul Şcolii de Vară a tinerilor ProRomânia / ne dorim ca Dumnezeu să îl primească pe colegul nostru erou - şi noi toţi să învăţăm ce este bun din sacrificiul lui!

Dumnezeu să îl odihnească🙏“, a scris Ponta pe Facebook. 

Te-ar putea interesa şi:

Directorul CSM Bacău, acuzaţii dure după ce a salvat o fată de la înec: „SMURD a fost spectator. M-am luptat cu moartea“. Reacţia paramedicilor

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite