Membru din stafful de campanie al lui Mohammad Murad, dus la Poliţie sub suspiciunea că împărţea bani în ziua votului (VIDEO)

Membru din stafful de campanie al lui Mohammad Murad, dus la Poliţie sub suspiciunea că împărţea bani în ziua votului (VIDEO)

Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia, a fost din nou parte într-un incident electoral chiar în ziua alegerilor locale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai mulţi oameni din Mangalia spun că Mohammad Murad şi mai mulţi membri din staff-ul său de campanie au dat mită electorală duminică, 27 septembrie 2020.

Conform IPJ Constanţa, „în jurul orei 16:30, a fost oprit pe raza municipiului Mangalia un autoturism, condus de un bărbat, în dreapta aflându-se proprietarul maşinii. Cei doi au refuzat să le fie controlat autoturismul.

În zonă şi-a făcut apariţia un alt bărbat, candidat la o primărie din judeţul Constanţa, acesta neavând vreo calitate sau legătură cu incidentul respectiv

În continuare se efectuează verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt, conducătorul auto fiind condus la sediul Poliţiei“.
 
Mohammd Murad are deja două dosare penale. Organizaţia municipală Mangalia a PNL a sesizat faptul că luni, 21 septembrie, au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun Olimp pliante ce imită prin culoare şi formă vechile carnete de economii C.E.C, pe care sunt inscripţionate valoarea de 10.000 de lei şi numele candidatului Mohammad Murad, sugerându-se că dacă acesta va ajunge primar, „seniorii” oraşului, aşa cum sunt numiţi pe materialele electorale respective, vor primi câte 10.000 de lei.
 
„Pe data de 21.09.2020 au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun si Olimp carnete care imită carnetele de economii C.E.C. Pe aceste carnete este trecută valoarea de 10.000 lei şi numele candidatului Mohammad Murad, aceste materiale fiind oferite cu scopul de a determina alegătorii să îl voteze în ideea obţinerii sumei de bani menţionată pe carnetul respectiv”, se arată în plângerile depuse la Biroul electoral de circumscripţie şi la Poliţia Mangalia.

PNL Mangalia cere sancţionarea lui Mohammad Murad pentru mituirea şi inducerea în eroare a alegătorilor, conform Codului penal.
 
Nu este primul dosar penal cu care omul de afaceri s-a ales în perioada campaniei electorale. În luna august, poliţiştii s-au sesizat din oficiu după ce în spaţiul public au apărut imagini cu Mohammad Murad care împărţea oamenilor săraci pachete inscripţionate cu numele său.
 
„În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care apare un candidat la alegerile locale în timp ce ar fi oferit mai multor cetăţeni pachete inscripţionate cu un slogan, alături de numele său, în cursul zilei de astăzi, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Mangalia s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de coruperea alegătorilor. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală“, conform IPJ Constanţa.
 
La 1 august, când a redeschis complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp, Mohammad Murad şi-a anunţat candidatura la Primăria Constanţa. La nici 3 săptămâni, Murad s-a răzgândit şi a ales să candideze la Primăria Mangalia. 
 
„Am promis că odată cu inaugurarea voi alege o opţiune dacă voi candida sau nu. Cred că a venit momentul să mă apuc de alte proiecte mai importante. Şi de asta m-am îmbrăcat jumătate ca muncitor de şantier, cu acest ciocan în mână şi jumătate în halat de medic care are grijă de oameni şi în special de bătrâni. Da, răspunsul meu este voi candida la funcţia de primar al Constanţei”, declara Murad la 1 august.
 
Omul de afaceri a spus atunci că, dacă va fi ales primar, Constanţa va arăta ca noul său complex din Olimp. „Constanţa va arăta ca acest loc. Provin dintre oameni şi înţeleg. La mine nu există birou, biroul este şantierul, biroul este spitalul, este bătrânul care are nevoie să-l asculţi şi îi voi asculta pe toţi. Întotdeauna avem ce învăţa de la cei în vârstă. Voi lupta şi voi fi cel mai mare luptător împotriva sărăciei. Nu am nevoie de bani, nimeni nu îmi poate oferi nimic care să mă corupă pe mine. Durerea mea este să aducem totul la o normalitate. Aşa cum spunea domnul preşedinte Iohannis o să mergem să aducem lumea la normalitate”, a spus Mohammad Murad.
   

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările