Bătaie la Parlament între deputați. Momentul în care Dan Vîlceanu l-a lovit pe Florin Roman VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal fără precedent în Parlamentul României. Deputatul Florin Roman îl acuză pe fostul său coleg de partid, Dan Vîlceanu, că l-a bătut. 

Update: Altercația a fost surprinsă de o cameră de supraveghere

Conflictul dintre cei doi a fost surprins de o cameră de supraveghere amplasată în holul care dă în plenul Camerei Deputaților, iar în imagini se poate observa lupta celor doi deputați, o parte din acțiune fiind desfășurată în afara unghiului camerei de filmat. La final pare că fostul ministru Dan Vîlceanu pleacă, Florin Roman fiind doborât la pământ. Ulterior, în spațiul public, au apărut mai multe imagini în care deputatul PNL ținea mâna la față. 

Update: Dan Vîlcenu refuză să comenteze

„Singurul lucru pe care îl spun este că nu voi da declaraţii pe aşa subiecte, pentru că nu vreau să intru în scandaluri marca Roman”, a a susținut Dan Vîlceanu, potrivit News

Știrea inițială: 

„Astăzi am trăit un momement prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen. În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului”, a scris parlamentarul pe Facebook.

Parlamentarul a mai adăugat că a evitat orice ripostă pentru că își respectă mandatul. „În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan”. 

Ciucă cere conducerii Camerei Deputaților să ia măsuri

La rândul său, președintele PNL și șef al Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis pe rețeaua de socializare un mesaj în care a condamnat folosirea violenței fizice. 

„Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat, cu respectarea regulilor. Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază? Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație”, scris Nicolae Ciucă.  

Cine sunt deputații implicați

Florin Roman a ocupat funcția de ministru al Digitalizării în cabinetul condus de Nicolae Ciucă. A demisionat însă la scurt timp de la numire, după izbucnirea unui scandal cu privire la studiile sale și datele oferite în CV.  El a mai fost implicat în trecut într-o altă altercație care a avut loc chiar în plenul Parlamentului.

În cazul deputatului neafiliat Dan Vîlceanu, a fost cerută excluderea anul trecut din partea filialei Gorj. Șeful PNL, Nicolae Ciucă, nu a spus nimic la acel moment despre motivul din spatele excluderii, însǎ motivul real ar fi opoziția la parteneriatul cu PSD.

Dan Vîlceanu a ocupat funcția de ministru de Finanțe în Cabinetul Cîțu, fiind un apropiat al fostului premier Florin Cîțu, îndepărtat, de asemenea, de la conducerea PNL și de la șefia Senatului.

Florin Roman acuză că a fost lovit în Parlament FOTO Captură 60m.ro
Florin Roman acuză că a fost lovit în Parlament FOTO Captură 60m.ro
PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite