Reacția savuroasă a unei britanice într-un local din Cluj, virală pe internet. „Oh, Doamne” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două britanice, mamă și fiică, au intrat într-un local din Cluj-Napoca, dar au avut parte de o surpriză. Niciuna dintre ele nu era pregătită pentru ceea ce au găsit acolo.

Britanica a ajuns la concluzia că prețul unui capuccino în Cluj e cât în UK. FOTO: Clujenii.ro
Britanica a ajuns la concluzia că prețul unui capuccino în Cluj e cât în UK. FOTO: Clujenii.ro

Clujul este orașul cu cele mai scumpe proprietăți imobiliare din România, capitol la care rivalizează cu marile orașe din Occident, ba chiar uneori le întrece.

Așa s-a ajuns în situația în care o vilă aflată la marginea Clujului să coste mai mult decât unele castele medievale din Franța sau Italia. Explicația este că mare parte din locuitorii orașului au venituri cu mult peste media din țară, incluzându-i aici și pe zecile de mii de IT-iști. Dar nu numai imobiliarele au ajuns la prețuri nemaivăzute la Cluj.

Magazinele și restaurantele de aici au prețuri piperate, mai mari chiar decât în mare parte din orașele vest-europene. De acest lucru s-au convins și două turiste britanice, care au intrat într-o cafenea din Cluj, iar reacția lor a devenit virală. 

Dialogul dintre cele două, redat pe Clujenii.ro, spune totul despre surpriza totală de care au avut parte. 

„16 lei sunt aproximativ trei lire sterline”, a spus una dintre ele. „Oh, Doamne! Atât plătim și noi pentru o cafea”, a răspuns mama tinerei. „Deci, este același preț ca în Marea Britanie?”, a insistat prima. „Da, de fapt, da”, i s-a răspuns.

„Doar ca să înțelegi: o cafea în Cluj, un cappuccino mic cu lapte de ovăz costă 16 lei, ceea ce este aproximativ trei lire sterline sau poate chiar puțin sub trei lire. Deci, este același preț ca în Marea Britanie”, a concluzionat ea.

Totuși, în Londra prețurile ar fi mai mari, a spus una dintre ele: „Dacă ești în Londra, probabil plătești de două ori mai mult”.

Da, dar este România. Este România și veniturile sunt mult diferite față de veniturile din Marea Britanie”, a replicat cealaltă.

În realitate, 16 lei pentru un cappucino mic nu este un preț mare în Cluj, iar multe dintre cafenele din zona centrală a orașului au prețuri și de două ori mai mari. La fel ca în Londra, cum ar spune cele două britanice, dacă ar ajunge într-o astfel de cafenea.

Videoclpul cu cele două a ajuns viral în România și a treit o mulțime de reacții. în care cele 

În România toate sunt mai scumpe decât în Europa din două motive: 1. toate bunurile de consum vin din import. 2. taxele sunt mai mari în România decât în țările europene”, a scris cineva.

Gândește-te că taxele plătite de acea companie sunt de 20–30 de ori mai mici decât cele plătite de una din UK. Lăcomia e mare în România”, a spus alt internaut.

Am ajuns să plătim prețul de occident într-o țară cu salarii de lumea a treia!”, a concluzionat altcineva. „În primul rând nu prea găsești la 3 lire, al doilea – aici la ei e apă chioara”, a comentat altcineva.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite