Turiștii români pot călători în Turcia doar cu buletinul. Decretul a fost semnat

0
Publicat:

Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, potrivit unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei.

Turiștii români pot merge în Turcia doar cu buletinul FOTO: Arhivă
Turiștii români pot merge în Turcia doar cu buletinul FOTO: Arhivă

Premierul României, Marcel Ciolacu, este prezent marți la Ankara, în calitate de invitat al președintelui Recep Tayyip Erdogan. Președintele Turciei a semnat un decret prezidențial publicat în Monitorul Oficial înaintea vizitei, anunțând eliminarea de vize pentru cetățenii români care intră în Turci, scrie turkiyenewspaper.com.

„Cetățenii români posesori ai unui document național de identitate beneficiază de scutire de vize pentru călătoriile turistice și tranzitare în Turcia, cu o ședere maximă de 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile, în conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind regimul străinilor și protecția internațională”, prevede decretul semnat de președintele turc, potrivit presei din Turcia.

Decretul prezidențial referitor la acest aspect a fost publicat în Monitorul Oficial al Republicii Turciei și este în vigoare. Decretul prevede următoarele: „Cetățenii români posesori ai unui document național de identitate beneficiază de scutire de vize pentru călătoriile turistice și pasajele de tranzit în Turcia, cu o ședere maximă de 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile, în conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind regimul străinilor și protecția internațională”.

Limba turcă ca curs opțional

Ieri, președintele Institutului Yunus Emre, Seref Ates, a anunțat că limba turcă va fi oferită ca un curs opțional de limbă în școlile publice din România în cadrul proiectului „Alegerea mea este turca”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite