Investitorul italian Roberto Vincentelli a fost reținut de polițiști. El este acuzat de fapte de corupţie

Investitorul italian Roberto Vincentelli a fost reținut de polițiști. El este acuzat de fapte de corupţie

Roberto Vincentelii

Reprezentantul firmei italiene Ecological Center din Năvodari a fost reținut, în cursul acestei după-amiezi, în Cernavodă. Soția sa, Manuela Marinescu, susține că oamenii legii au comis un abuz.

UPDATE Investitorul italian a fost reţinut aseară de procurori pentru 24 de ore, sub învinuirea de fapte de corupție. El va fi deferit instanței cu propunerea de arestare preventivă. Alături de el mai sunt cercetați soția sa și fostul primar al orașului Năvodari, Tudorel Calapod. Anchetatorii soun că au indicii că investitorul ar fi promis mită pentru a aviza groapa de deșeuri chimice, ce urmează să se construiască lângă Năvodari.

Mai citiți și: Fostul primar al Năvodariului şi investitorul italian Vincentelli, trimişi în judecată pentru corupţie

Roberto Vincentelli se afla în autoturism, împreună cu soția și copiii, în momentul în care a fost reținut. ”A fost luat la Parchet la audieri. Ni s-a spus că este căutat. Noi am fost plecați în vacanță în ultimele săptămâni. Știam că suntem citați însă nu aveam cum să ne întoarcem”, a declarat soția sa. ”Puteau să ne cheme la audieri luni. Le-am spus că nu am carnet de conducere, dar nu i-a interesat. M-au lăsat în mașină cu copiii a trebuit să chem pe cineva să ne ia de acolo. Au zis că mă așteaptă și pe mine la Parchet, pentru audieri, în această seară”, a afirmat Manuela Marinescu.

Ea a povestit că au fost trași pe dreapta de o mașină a Poliției Rutiere și că au așteptat timp de o jumătate oră până când polițiștii au primit mandatul și l-au încătușat pe soțul ei sub ochii copiilor.

Pe numele lui Vincentelli procurorii emiseră mandat de aducere la jumătatea lunii august, sub motiv că nu venea la audieri. El este audiat în această seară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Roberto Vincentelli este reprezentantul firmei Ecological Center, societatea care intenţionează să construiască în proximitatea oraşului Năvodari un depozit de deşeuri industriale.

Modul în care au fost emise avizele pentru construirea acestui depozit fac obiectul unei anchete instrumentate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi în care, fostul primar al oraşului Năvodari, Tudorel Calapod, a fost pus sub învinuire.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările