Trafic aerian record înregistrat pe  Aeroportul Internaţional Cluj, al doilea aeroport al ţării după numărul de pasageri din primele 6 luni

Trafic aerian record
înregistrat pe  Aeroportul Internaţional Cluj, al doilea aeroport al
ţării după numărul de pasageri din primele 6 luni

Aeroportul clujean  FOTO: Adevărul

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj a înregistrat, în luna august 2014, un trafic aerian record de 129.000 de pasageri, în creştere cu aproape 16% faţă de aceeaşi lună a anului 2013. Şi numărul de aterizări şi decolări a crescut cu aproximativ 9%, comparativ cu august 2013.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu ”din Cluj s-a înregistrat un trafic aerian de 517.000 de pasageri şi 5.846 mişcări de aeronave, în primele şase luni ale acestui an.  Astfel, aeroportul clujean ajunge al doilea aeroport al României din punct de vedere al traficului de pasageri după Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti.
          
Din luna octombrie a acestui an, reţeaua de rute a aeroportului clujean se extinde cu cinci noi destinaţii.

Acestea sunt:
Destinaţie /Ţară Operator aerian Dată începere operare
Nüremberg (Germania) Wizz Air  01 octombrie 2014
Köln (Germania) Wizz Air 20 decembrie 2014
Malmö (Suedia) Wizz Air 21 decembrie 2014
Geneva (Elveţia) Wizz Air 21 decembrie 2014
Bari (Italia) Wizz Air 14 martie 2015

Iar începând cu programul de iarnă, din 27 octombrie 2014, o nouă companie aeriană va începe operarea de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj. Este vorba despre operatorul Eurolot, care va efectua zboruri regulate pe destinaţia Varşovia, cu posibilităţi de conexiune pe cursele companiei LOT. Zborurile vor fi operate de luni până sâmbătă, cu o aeronavă Dash 8 Q400.

Mai puteţi citi:

VIDEO Liviu Dragnea la Cluj: „Noua pistă înseamnă un pas important pentru dezvoltarea Transilvaniei. Guvernul va sprijini finalizarea pistei aeroportului“

FOTO Superstiţie. Prima cursă care a aterizat pe noua pistă a aeroportului clujean, „udată“ ca să fie cu noroc

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările