Sute de copii şi adulţi, la un pas de catastrofă în clădirile DGASPC Cluj: O treime dintre imobile nu au aviz de la ISU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediu DGASPC Cluj.
Sediu DGASPC Cluj.

Circa o treime din clădirile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj nu au aviz de funcţionare de la Inspectoratul pentru Situaţiii de Urgenţă, astfel că sute de copii şi adulţi sunt în pericol.

Deşi Făclia a  semnalat şi în urmă cu patru ani riscul la care sunt expuşi cei din centrele DGASPC Cluj din cauza neregulilor privind securitatea la incendiu, până acum nu s-a reuşit să se aducă lucrurile la standardul impus de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, relatează Făclia de Cluj.  

16 clădiri care găzduiesc copii şi şapte pentru adulţi nu au aviz de funcţionare de la ISU

„DGASPC Cluj are în patrimoniu 70 de clădiri în care sunt găzduiţi aproape 900 de copii şi 450 de persoane vârstnice. Dintre acestea, 39 sunt unităţi rezidenţiale pentru copii, 14 sunt centre de zi pentru copii iar 17 sunt unităţi rezidenţiale pentru adulţi. Potrivit unor date obţinute de ziarul Făclia de la Direcţia Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, dintre clădirile care găzduiesc copii, nu mai puţin de 16 nu au aviz de funcţionare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Printre aceste unităţi se numără Complexul de Servicii destinat Protecţiei Copilului nr. 2 de pe strada 11 Octombrie din Cluj-Napoca, Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă „Gavroche” de pe strada G-ral Eremia Grigorescu, Complexul de Servicii pentru Recuperarea Copiilor cu Handicap Neuropsihic Sever de pe strada B.P. Haşdeu, Casa de tip familial „Buna Vestire” din comuna Apahida, Casa de tip familial ”SF Elena” din Apahida, Casa de tip familial „Amicii” din Huedin, Centrul Judeţean de Intervenţie pentru Copilul Abuzat din Cluj-Napoca, Casa de tip Familial „Apolodor” din Floreşti, Casa de tip familial „Neghiniţă” din Floreşti, Unitatea de tip familial nr. 10 din Gherla, Centru maternal „Luminiţa”, Centrul maternal „Iris”, Centrul de Zi „Spiriduşii”, Complexul de Servicii pentru Protecţia Copilului nr. 2- Centru de zi din Cluj-Napoca, Centrul de Zi pentru Protecţia Copilului cu Dizabilităţi din Cluj-Napoca şi Centru de Recuperare Psiho-neuro-motorie pentru Copii cu Handicap din Cluj-Napoca”, relatează sursa citată.


În cazul unităţilor pentru persoane vârstnice, din datele primite de la DGASPC Cluj reiese că şapte dintre acestea nu corespund normelor ISU. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite