FOTO VIDEO Premierul Victor Ponta promite ajutor financiar pentru Nicula: „Sperăm să ajutăm să se continue lucrările aici, ca şi la alte locuri sfinte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi soţia sa, într-o vizită proivată la Nicula. Alături de ei şi prefectului Clujului, Gheorghe Vuşcan  FOTO: Florina Pop
Victor Ponta şi soţia sa, într-o vizită proivată la Nicula. Alături de ei şi prefectului Clujului, Gheorghe Vuşcan  FOTO: Florina Pop

Premierul Victor Ponta a venit, într-o vizită privată, la Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj, cel mai mare centru de pelerinaj ortodox din Transilvania. Acesta a venit împreună cu soţia sa,  Daciana Sârbu. Prim-ministrul a fost întâmpinat de Mitropolitul Clujului şi de miniştrii Transporturilor, Ioan Rus, şi pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

Premierul Victor Ponta a ajuns vineri după-amiaza, după ora 16.00, într-o vizită privată, la mănăstirea Nicula din judeţul Cluj unde a vizitat ansamblul de biserici care alcătuiesc mănăstirea Nicula şi s-a închinat icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni. Presa a avut acces doar în spaţiile exterioare, nu şi în bisericile vizitate de premier.

Ponta a sosit alături de soţia sa, Daciana Sârbu, şi a fost întâmpinat în curtea mănăstirii de Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, stareţul mănăstirii, părintele Nicolae Moldovan, miniştrii Transporturilor, Ioan Rus, şi pentru Dialog Social, Aurelia Cristea (ambii miniştri sunt clujeni), prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, şeful PSD Cluj Remus Lăpuşan.

Mitropolitul Clujului i-a făcut premierului o scurtă prezentare a lăcaşului de cult şi i-a spus că "sunt încă în construcţii". ”Şi acum suntem în construcţie. Se străduieşte stareţul să iasă ceva frumos”, a spus mitropolitul. Premierul i-a răspuns: ”Ne zice părintele de ce mai are nevoie. Cine nu spune, nu primeşte”.

Prim-ministrul a intrat în bătrâna bisericuţă de lemn din curte, cea pe care pelerinii o înconjoară în coate şi genunchi, iar unii îşi pun câte o dorinţă şi apoi lasă o sumă de bani în interiorul bisericii.

La sfârşitul vizitei, care nu a durat mai mult de o oră, premierul a făcut câteva declaraţii jurnaliştilor.

"Am venit să ne închinăm şi noi la icoana făcătoare de minuni. E locul cel mai important de pelerinaj al Transilvaniei. Sperăm să reuşim, aşa cum am reuşit şi la alte locuri sfinte pentru români, să ajutăm să se continue lucrările şi pelerinii care vin să aibă condiţii cât mai bune", a afirmat premierul. Întrebat de jurnalişti dacă şi-a pus vreo dorinţă cât timp a stat în bisericuţa de lemn, el a zis că da, dar că nu a fost una politică.

Imagini de la pelerinajul din acest an, 2014, AICI.

Imagini de la pelerinajul din 2013, AICI şi AICI.

Imagini de la pelerinajul din 2012, AICI.

Imagini de la pelerinajul de acum 66 de ani, AICI.

Imagini de la pelerinajele din anii trecuţi de la Nicula. foto: Caius Raţiu

Lăcaşul a fost atestat prima dată în 1552.

Citeşte AICI istoricul mănăstirii.

Cel mai cunoscut loc de pelerinaj din Transilvania, mănăstirea Nicula, a împlinit, în 2012, 460 de ani de la prima atestare documentară. Acolo se află icoana făcătoare de minuni a Sfintei Fecioare Maria, despre care se spune că a lăcrimat aproape o lună, între 15 februarie până pe 12 martie 1699.

Mai puteţi citi:

Nicula şi poveştile ei. Două Mării, mamă şi fiică, pelerine de-o viaţă, cer Fecioarei Maria un prunc

UPDATE FOTO VIDEO Cel mai mare pelerinaj din Transilvania. Mitropolitul Clujului: "Familia tradiţională se află în criză"

FOTO Nicula lui Bartolomeu Anania. Povestea casei unde fostul mitropolit a terminat de tradus Biblia

Paşte la mănăstirea Nicula, cel mai cunoscut loc de pelerinaj din Transilvania

Au apărut primele corturi în curtea Mănăstirii Nicula. Ultimele pregătiri la cel mai mare centru de pelerinaj din Transilvania

CFR suplimentează numărul de trenuri spre Gherla cu ocazia Sărbătorii Sfintei Maria de la Mănăstirea Nicula

15 august sau 8 septembrie: când spun românii „La mulţi ani!“ de Sfânta Maria?

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite