Cum e să fii student la Cluj. Licean din Abrud: „M-a făcut să privesc într-un mod plăcut viaţa de student“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine cu o parte din tinerii participanţi la programul UBB  FOTO: UBB
Imagine cu o parte din tinerii participanţi la programul UBB  FOTO: UBB

Aproape 300 de liceeni din Transilvania au văzut, timp de patru zile, ce înseamnă viaţa de student la UBB datorită unui program universitar numit ”Weekend lung pentru liceeni”.

„Pentru mine participarea la Weekend-ul lung pentru liceeni a reprezentat o experienţă minunată cu care nu ai ocazia să te întâlneşti oricând şi oriunde. O experienţă unică. Vreau să menţionez că totul a fost foarte bine organizat, cursurile au fost interactive şi interesante, ceea ce m-a făcut să privesc într-un mod plăcut viaţa de student şi să-mi doresc să vin la UBB. Îi sfătuiesc şi pe alţii să vină într-un astfel de program”, spune Maria Holhoş, elevă a Liceului „Horea, Cloşca şi Crişan” din Abrud.

Tânăra a participat la programul ”Weekend lung pentru liceeni”, organizat de UBB pentru tineri din ţară de joi, 20 septembrie, până azi inclusiv, 23 septembrie. S-au înscris în proiect aproape 300 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a de la şcoli din Transilvania.

Potrivit unui comunicat UBB, programul este gândit pentru liceenii cu rezultate bune la învăţătură şi are scopul de a le oferi elevilor un prim contact cu mediul universitar, cu viaţa de student, dar şi cu oferta educaţională a UBB. Acest program este doar o activitate din seria de proiecte adresate elevilor şi organizate în perioada septembrie–noiembrie 2018, în cadrul proiectului intitulat Optimizarea accesului şi a integrării tinerilor în mediul academic şi pe piaţa muncii–SuccesUBB, finanţat din Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2018.

Tinerii şi dascălii care i-au însoţit au fost cazaţi, în cele patru zile de program, într-unul dintre căminele Universităţii Babeş-Bolyai. „Au participat la cursuri şi seminarii interactive susţinute de cadrele didactice ale UBB, au desfăşurat diverse activităţi extracurriculare gestionate de studenţi ai Universităţii, au luat masa la Cantina din Complexul Haşdeu şi s-au bucurat de o „noapte a muzeelor UBB”, organizată special pentru ei“, mai precizează reprezentanţii UBB.

Mai puteţi citi: 

Începe a doua sesiune de admitere la UBB. Peste 12.000 de locuri disponibile pentru viitorii studenţi şi pentru cei care vor urma un program de master

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite