Care este starea lui Ştefan Cârjă, şoferul implicat în accidentul mortal în care iubita sa de 20 de ani şi-a pierdut viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Tudor Cârjă, tânărul care conducea un bolid de lux Mercedes pierzând controlul asupra volanului este internat la Spitalul Clinic Judeţean Cluj.

Medicii spun că starea sa este stabilă, însă există încă riscul unor complicaţii. Cârjă a suferit mai multe fracturi, un traumatism cranio-cerebral şi unul toracic, dar problema cea mai gravă a fost la unul dintre picioare, care a fost fracturat sub genunchi şi puţin deasupra gleznei. Deşi a fost la un pas de a i se amputa piciorul, a scăpat de ceea ce putea fi mai rău în acest sens. Cel puţin deocamdată, spune directorul Adela Golea,  directorul Spitalului Clinic Judeţean Cluj.

„Pacientul este stabil, se află încă la secţia de terapie intensivă şi e ţinut sub observaţie. A fost operat şi chiar dacă se punea problema de amputaţie, piciorul i-a fost salvat, dar există încă posibilitatea de complicaţie, care s-ar putea să ducă la asta. Vor trebui apoi intervenţii pentru reconstrucţia piciorului”, a explicat Adela Golea (foto, jos).

Imagine indisponibilă

Directorul spitalului a vorbit din nou şi despre motivele care ar fi putut duce la diferenţa dintre rezultatele analizelor tânărului efectuate la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU)şi rezultatele finale de la Institutul de Medicină Legală Cluj (IML). Iniţial, analizele efectuate la UPU au relevat faptul că tânărul ar fi consumat droguri, însă ulterior, rezultatele sosite de la IML au fost negative.

Adela Golea a reafirmat fapul că aparatele deţinute de UPU sunt calitative, iar dozarea cantitativă se face doar la IML. Probleme de urină de la UPU au indicat faptul că tânărul ar fi consumat substanţe de tip Tetrahidrocanabinol (THC), care se întâlnesc în anumite droguri, inclusiv în canabis. 

„Există molecule care seamănă cu moleculele de substanţe pe care noi le urmărim şi care ies pozitive. Sunt şi uneori situaţii în care ies elemente fals pozitive sau fals negative. Acest procent de fals pozitiv sau fals negativ există pe toate aparatele şi dacă se suspicionează că sunt probleme se schimbă metoda. Din păcate THC are foarte multe molecule care seamănă. Spre exemplu şi macul seamănă ca moleculă şi arborele de cafea seamănă ca moleculă cu THC, ca să nu vorbim de toate speciile de cânepă”, a mai afirmat Golea.

„Pentru THC au mai fost situaţii în care la noi a ieşit pozitiv, iar la laborator nu a ieşit sau a ieşit altă substanţă in grupă, dar nu marijuana. Oricum, s-a comandat o anchetă şi aşteptăm rezultatele, iar atunci ar trebui să aflăm exact ce s-a întâmplat”, a conchis Adela Golea.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite