De ce a murit de fapt tânărul de 280 de kilograme la Unitatea de Primiri Urgenţe din Cluj-Napoca. Explicaţia medicului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean Cluj au reacţionat după ce un tânăr de 280 de kilograme a murit, joi, 24 ianuarie, la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Mama băiatului, Violeta Covaci, s-a plâns de faptul că nu ar fi fost ajutată de medici şi susţine că aceştia nu i-au explicat nici măcar cauza decesului fiului ei. Femeia nu are bani pentru înmormântare pentru că nu avea niciun venit, fiind nevoită să stea în permanenţă alături de copilul ei.

 „Nu mi-au spus clar care este cauza decesului. Unii zic că a fost din cauza infecţiei, alţii din cauza faptul că organismul a cedat. Mă voi ocupa acum să îl îngrop. Nu ştiu ce se va alege de mine”, a spus femeia îndurerată.

Reacţia medicilor nu a întârziat. Adela Golea, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Cluj, spune că băiatul cântărea nu mai puţin de 280 de kilograme şi că făcuse complicaţii din cauză că a fost adus prea târziu la spital. Medicul mai spune că tânărul ar fi trebuit adus încă de când a depăşit 120 de kilograme, pentru a evita obezitatea morbidă.

„Pacientul a fost adus pentru nişte leziuni care erau cu suprainfecţie, o dermatită de stază, iar dânsul prin acea obezitate morbidă avea undeva la 280 de kg. A făcut complicaţii respiratorii şi cardiace. Aici sunt nişte probleme, o să zic eu, de educaţie şi pe partea aceasta de management de familie pentru pacienţii care sunt obezi. El trebuia asistat din momentul în care a depăşit 120 de kilograme. Era greu de asistat o asemenea persoană şi familia sa recunoaşte că nu a putut să managerieze problema cu dânsul pentru că era cu nişte probleme de retard şi cu nişte probleme psihice în care dânsul nu înţelegea nici să fie asistat în spital şi nici să dorească să nu mai mănânce. Asta a fost, practic, evoluţia acestei obeităţi morbide”, a explicat Adela Golea.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite