VIDEO Români ţinuţi sclavi tot de români în Marea Britanie. Poliţiştii au destructurat două reţele de infractori la Londra şi Bristol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii britanici au tot mai multe cazuri în care românii sunt fie infractori, fie victime. FOTO: commons.wikimedia.org
Poliţiştii britanici au tot mai multe cazuri în care românii sunt fie infractori, fie victime. FOTO: commons.wikimedia.org

Poliţia din Regat a descoperit 11 români ţinuţi sclavi la Londra, iar un român de 49 de ani a fost arestat sub acuzaţia că şi-ar fi exploatat conaţionalii. În acelaşi timp, la Bristol, trei români au transformat în sclav pe un al patrulea.

Ian Truby, anchetatorul principal al Agenţiei Naţionale împotriva Criminalităţii, spune că cei 11 români locuiau pe o proprietate din nordul capitalei Marii Britanii. Aceştia ar fi fost trataţi ca potenţiale victime ale sclaviei moderne şi primesc sprijin de la autorităţi.

Potrivit celor de la constructionenquirer.com, Truby a mai spus că operaţiunea dedesfăşurată pe 22 ianuarie reprezintă punctul culminant al unei anchete asupra unui grup de crimă organizată din România suspectat de implicare în traficul şi exploatarea muncii în industria construcţiilor.

„Noi credem că victimele au fost forţate să trăiască în condiţii îngrozitoare, sub controlul grupului, printr-o formă de sclavie a datoriilor. Asta înseamnă că primeau foarte puţini bani pentru munca lor. În urma operaţiunilor de azi, au fost recuperate mai multe articole, inclusiv telefoane şi documente. Acestea vor fi examinate şi ancheta noastră va continua”, a spus Truby.

Românul comparat cu Harry Potter

Tot în Marea Britanie, dar la Bristol, alţi trei români sunt acuzaţi că l-ar fi ţinut în condiţii de sclavie pe un al patrulea. BBC scrie că Ion Boboc, Mihai Dan şi Christiana Tudor-Dobre apar în faţa unei instanţe britanice fiind acuzaţi că l-au ţinut Gabriel Nicolae în sclavie, timp de un an, luându-i toţi banii pe care acesta îi câştiga şi obligându-l să fure şi să cerşească. Anchetatorii au comparat situaţia lui Gabriel Nicolae cu cea a lui Harry Potter, atunci când îndrăgitul personaj a căzut în mâinile familiei Dursley.

Nicolae era obligat să doarmă sub scări, într-un dulap şi era umilit de ceilalţi trei conaţionali. Nu în ultimul rând, aceştia au făcut şi o cerere pentru a lua un credit pe numele victimei. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite