Când cărţile te scutesc de bilet. Grădina Botanică unde azi se intră gratuit dacă ai o carte cu tine. Bonus: o expoziţie de lalele

Când cărţile te scutesc de bilet. Grădina Botanică unde azi se intră gratuit dacă ai o
carte cu tine. Bonus: o expoziţie de lalele

Lalele la Grădina Botanică din Cluj FOTO: Călin Precup, Facebook

Azi, de Ziua Internaţională a Cărţii, la Grădina Botanică din Cluj-Napoca se intră fără bilet. Iniţiativa îi aparţine clujeanului Victor Miron şi face parte dintr-o campanie de promovare a lecturii, „Cărţile pe faţă“, începute în urmă cu vreo două luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Toată ziua, în 23 aprilie, de Ziua Internaţională a Cărţii, se intră gratis la Grădina Botanică dacă ai o carte la tine!  Încă nu se circulă gratuit cu autobuzul, însă la Grădina Botanică e şi mai plăcut să citeşti“, spune Victor Miron, unul dintre iniţiatorii campaniei „Cărţile pe faţă“.

Campania are pagină de Facebook şi a devenit comunitate virtuală în continuă creştere. „Sunt peste 500 de susţinători din toată ţara. Ştiu sigur că sunt din Bucureşti, Braşov, Timişoara, Iaşi şi Cluj, locul de unde a început totul. Vrem să ajungem la 10.000 de book selfie-uri până la sfârşitul anului“, explică tânărul.

În campanie se oferă reduceri de 10% la cumpărarea unei cărţi dintr-o librărie, 10% la lucrările făcute la medicul stomatolog, dar şi cărţi la schimb pentru cei care îşi repara maşina a service-ul auto Iovi - pe durata cât maşina lor e la reparat. Câştigaţi sunt şi cei care au la poza de profil de pe Facebook o imagine cu ei citind o carte, un book-selfie, concept inventat la Cluj de Victor Miron.

Mai puteţi citi:

Clujeanul care a creat noul selfie, book-selfie: „Românii nu citesc pentru că nu e cool să citeşti“

Citeşti? Ai reducere la medic! Primul cabinet stomatologic-anticariat, lansat la Cluj

Promoţiile vin mai repede la Cluj. Când cartea ieftineşte haina

VIDEO Cum să-i faci pe oameni să citească: un service din Cluj şi-a deschis bibliotecă

Cu „cărţile pe faţă“, o campanie prin care un clujean promovează lectura prin book-selfie: „Suntem şi ceea ce citim

FOTO Cum disciplinează un service din Cluj şoferii în trafic: autocolante cu citate din Ghandi şi Sun Tzu

Studenţii de la Ştiinţe Politice şi ale Comunicării promovează lectura în centrul Clujului

Vedetele susţin iniţiativa unui clujean de a promova lectura. Adrian Despot: „În România de azi, o campanie pentru lectură e ca o luptă de gherilă“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: