Prognoza meteo: Ce se anunţă în luna august. Unde plouă şi ce zone vor fi lovite de caniculă

Prognoza meteo: Ce se anunţă în luna august. Unde plouă şi ce zone vor fi lovite de caniculă

Vreme deosebit de caldă şi în luna august FOTO 123 RF

Deşi temperaturile scad uşor, vremea continuă să fie călduroasă în sud-estul ţării. Cald şi ploi puţine anunţă meteorologii şi în luna august.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dumică, 2 august, vremea va fi în general frumoasă, dar şi călduroasă în orele amiezii în regiunile sudice. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara în zona montană, unde cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 33 de grade, iar cele minime între 10 şi 21 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni.
În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă, dar şi călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 31 de grade, iar minima va fi de 17...19 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.
 
Pentru luni, 3 august, meteorologii anunţă vreme  frumoasă, dar călduroasă în orele amiezii în zonele de câmpie şi podiş. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, îndeosebi la munte, unde cu totul izolat vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 şi 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 şi 21 de grade, mai scăzute în depresiuni.
În Capitală, vremea se va menţine predominant frumoasă, dar şi călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17...18 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.
 
Conform prognozei pentru următoarele patru săptămâni, emise de ANM, temperaturile vor fi mai mari decât cele obişnuite pentru luna august, iar ploile vor fi deficitare.
 
Săptămâna 3-10 august
 
Între 3 şi 10 august, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate, local, în sud, dar şi uşor mai coborâte în centru, vest şi nord-vest, potrivit meteorologilor.
Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice şi în zona montană aferentă. Excepţie vor face regiunile nord-estice, unde cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.
 
Săptămâna 10-17 august
 
În perioada 10 – 17 august, temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice acestui interval.
Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare, mai ales în jumătatea vestică a ţării. În regiunile sud-estice cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
 
Săptămâna 17-24 august
 
Între 17 şi 24 august, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile
 
Săptămâna 24-31 august
 
În perioada 24 – 31 august, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice şi vor fi apropiate de cele specifice acestui interval, în rest.
Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.
 
 
Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: