Primăria acordă 5 titluri de cetăţean de onoare. Pe listă se află şi fostul viceprimar, dispărut fulgerător

Primăria acordă 5 titluri de cetăţean de onoare. Pe listă se află şi fostul viceprimar, dispărut fulgerător

Picu Şişman, fost viceprimar, decedat fulgerător pe 30 decembrie 2015 FOTO Adevărul

Consilierii locali sunt convocaţi în şedinţă extraordinară joi, 21 septembrie, la ora 16.30, având pe ordinea de zi cinci proiecte de hotărâre privind acordarea unor titluri de cetăţean de onoare, dintre care 3 post-mortem. Pe listă se află şi fostul viceprimar al Călăraşiului, Picu Şişman, decedat fulgerător pe 30 decembrie 2015.

Ştiri pe aceeaşi temă


Iată cele 5 proiecte care se află pe ordinea de zi:

1.    Proiect de hotărâre privind conferirea titlului de ,,Cetăţean de onoare” post – mortem al  municipiului Călăraşi domnului Şişman Picu.
2.    Proiect de hotărâre privind conferirea titlului de ,,Cetăţean de onoare” post – mortem al  municipiului Călăraşi domnului Prof. Dr. Panait I. Panait.
3.    Proiect de hotărâre privind conferirea titlului de ,,Cetăţean de onoare” post – mortem al  municipiului Călăraşi domnului Prof. Dr. Constantin I. Bogdan.
4.    Proiect de hotărâre privind conferirea titlului de ,,Cetăţean de onoare” al municipiului Călăraşi domnului MUŞAT CONSTANTIN.
5.    Proiect de hotărâre privind conferirea titlului de ,,Cetăţean de onoare” al  municipiului Călăraşi domnului col. (rtg.) Dumitru Mardare.

Omul care a clădit locuinţe

Picu Şişman, fost viceprimar al Călăraşiului în perioada 2004-2012, când Nicolae Dragu era primar, a fost în ultimii ani consilier local. Unul dintre cei mai iubiţi călărăşeni, un om integru, popular şi mereu gata să sară în ajutorul oamenilor s-a stins fulgerător. Picu Şişman, fost viceprimar al oraşului a murit pe patul de spital,  pe 30 decembrie 2015, după ce, cu doar câteva ore înainte, fusese internat pentru o durere în piept. Toţi cei care l-au cunoscut pe nea Picu, aşa cum îi spunea toată lumea, îl regretă. Un om bun, cu frica lui Dumnezeu, obişnuia să meargă la biserică, mai ales că se născuse la zi mare, pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva, implicat în problemele comunităţii, a lăsat în urmă numai regrete.

Inginer constructor, nea Picu a lucrat 30 de ani în cadrul SC CONFORT SA deţinând funcţiile de inginer stagiar, şef şantier, şef brigadă, director tehnic, perioadă în care a participat la construcţia unui număr foarte mare de apartamente în oraşele Călăraşi, Olteniţa şi Fundulea. De asemenea tot în această perioadă a participat la construcţia mai multor sedii de instituţii.

Începând din anul 1996 a fost ales şi consilier local al municipiului Călăraşi, iar din anul 2004 până în anul 2012 a fost ales viceprimar al municipiului Călăraşi, având o deosebită activitate în folosul comunităţii şi al cetăţenilor. "Domnul Şişman Picu şi-a adus contribuţia profesională privind ctitoria unor mănăstiri la Radu Negru şi Libertatea, reparaţiile bisericilor din municipiul Călăraşi şi în mod deosebit la execuţia operelor monumentale din Parcul Central şi braţul Borcea, B-dul Republicii, str. Bucureşti, respectiv grupul monumental din Cimitirul Central. Astfel că, municipiul Călăraşi a evoluat, s-a dezvoltat, s-a îmbogăţit prin contribuţia nemijlocită a domnului Picu Şişman",  sea arată în poriectul de hotărâre.Vă recomandăm şi:

Fostul viceprimar al Călăraşiului, moarte fulgerătoare. Dispariţia lui nea Picu a îndoliat oraşul

Şedinţă ordinară, miercuri, la Consiliul Local. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Consilierii locali, convocaţi în şedinţă extraordinară pe 20 ianuarie. Ce proiecte vor fi supuse dezbaterii

Consilierii locali, convocaţi în şedinţă ordinară pe 24 iunie. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Şedinţa extraordinară la Consiliul Judeţean. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

citeste totul despre: