Pompierii de pe malul Borcei, primii la descarcerare. Militarii, calificaţi la faza naţională a concusului de prim ajutor

Pompierii de pe malul Borcei, primii la descarcerare. Militarii, calificaţi la faza naţională a concusului de prim ajutor

Pompierii din Călăraşi s-au calificat la competiţia naţională a concursului de descarcerare FOTO ISU Călăraşi

Pompierii călărăşeni s-au calificat la faza naţională a “Competiţiei naţionale de descarcerare şi de acordare a primului ajutor calificat“, după ce au câştigat competiţia cu I.S.U. Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Teleorman şi Ciolpani.


           
Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat cuprinde două probe, ce se desfăşoară în două etape: descarcerarea din vehicule şi acordarea primului-ajutor calificat. Echipajele participante au  avut ocazia să-şi valorifice toate cunoştinţele privind acordarea unei îngrijiri prespitaliceşti la un nivel superior şi să demonstreze implementarea măsurilor de securitate, atât a salvatorilor cât şi a victimelor.

În urma desfăşurării celor două probe ale competiţiei, echipajul care a reprezentat I.S.U. Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi a reuşit să se califice la faza naţională, care se va organiza în municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, în perioada 23 - 26 august.

Pompierii călărăşeni au ocupat prima poziţie la proba acordarea primului-ajutor calificat, fiind urmaţi pe locul II de Unitatea Specială de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă Ciolpani (U.S.I.S.U.) şi pe locul III de I.S.U. Ialomiţa. La cealaltă probă, descarcerarea din vehicule, locul I a fost ocupat de I.S.U. Dâmboviţa, locul II de către I.S.U. Călăraşi şi locul III de I.S.U. Prahova.
 

Vă recomandăm şi:

Bilanţ ISU: peste 6.300 de misiuni pentru pompieri în 2015, bunuri salvate din foc în valoare de peste 34 milioane lei

Intervenţie. Pompierii, alertaţi să evacueze apa din mai multe gospodării

Probe de "foc". Pompieri civili se întrec la concursurile profesionale ale serviciilor voluntare de urgenţă

Incendiu în comuna Dor Mărunt. Un bărbat, cunoscut cu probleme psihice, a ars de viu în propria casă

Foc în localitatea Ileana, din judeţul Călăraşi. Un incendiu violent a izbucnit de la o sobă supraîncălzită

S-a făcut scrum. Incendiu devastator din cauza unui coş de fum deteriorat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările