MAI: Amenzi în valoare de 20 de milioane de lei, aplicate de poliţişti în ultima săptămână

MAI: Amenzi în valoare de 20 de milioane de lei, aplicate de poliţişti în ultima săptămână

Mii de amenzi au fpst aplicate în ultimele 7 zile FOTO Adevărul

În ultima săptămână, peste 21.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră au acţionat zilnic pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, prevenirea infracţiunilor şi a accidentelor grave de circulaţie, precum şi pentru a acordarea de sprijin cetăţenilor în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
Poliţia Română a executat peste 1.300 de acţiuni planificate, în urma cărora au fost constatate 55.770 fapte contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de aproape 20.000.000 de lei. În timpul misiunilor, poliţiştii au prins în flagrant 877 de autori de infracţiuni şi au depistat peste 100 de persoane date în urmărire la nivel naţional sau internaţional. De asemenea, în urma activităţilor de investigaţii desfăşurate de poliţişti în dosarele penale cu autor necunoscut aflate în evidenţă, au fost identificaţi 338 de autori de infracţiuni.
 
Pentru creşterea gradului de siguranţă pe arterele rutiere, poliţiştii au fost prezenţi în zonele aglomerate şi cu risc de accidente. În interval de o săptămână, au fost reţinute 4.168 de permise de conducere şi 1.126 certificate de înmatriculare.
 
La rândul lor, efectivele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au desfăşurat aproximativ 10.000 de intervenţii pentru acordarea de sprijin în cazul unor urgenţe medicale sau al altor situaţii de risc pentru cetăţeni. Totodată, Inspectoratul General de Aviaţie a executat aproape 40 de misiuni aeriene, dintre care 36 au fost aero-medicale de tip SMURD.
 
Peste 1.300 de poliţişti au supravegheat frontiera
 
Efectivele de jandarmi au constatat 125 de infracţiuni şi au aplicat peste 2.400 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 650.000 lei. De asemenea, structurile Jandarmeriei a asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică la 1.423 de evenimente publice.
 
Pentru supravegherea, monitorizarea şi controlul frontierei de stat, în medie zilnică, în punctele de trecere a frontierei au lucrat peste 1.300 de poliţişti de frontieră, iar alţi aproximativ 2.900, cu 990 de mijloace de mobilitate, au acţionat în cele 81 de sectoare de frontieră.
 
În ultima săptămână, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date a soluţionat peste 46.300 cereri de eliberare a documentelor de identitate. La nivelul Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculări a Vehiculelor au fost emise aproximativ 27.600 de permise de conducere şi 28.348 de certificate de înmatriculare.
 
Direcţia Generală de Paşapoarte a emis peste 27.000 de paşapoarte, dintre care 25.852 paşapoarte simple electronice, peste 1.800 paşapoarte simple temporare şi 1.606 documente pentru cetăţenii străini.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: