Braconier cercetat de poliţişti: un bărbat prins la pescuit de sturioni pe Borcea

Braconier cercetat de poliţişti: un bărbat prins la pescuit de sturioni pe Borcea

Peştele a fost redat mediului acvatic FOTO Politia de Frontieră

Un ialomiţean a fost prins de poliţiştii de frontieră, pe malul Braţului Borcea, la pescuit de sturion şi alte specii de peşte, în perioada de prohibiţie.Joi dimineaţă, o echipă operativă din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – Sectorul Poliţiei de Frontieră Feteşti, aflată în misiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, a depistat în dreptul kilometrului fluvial 17,5 braţ Borcea, pe raza localităţii Făcăieni, un bărbat care braconase 30 de kg de peşte. Stănel S. în vârstă 32 de ani, cu domiciliul în judeţul Ialomiţa, tocmai pescuise aproximativ 30 kg peste într-o zonă în care pescuitul era interzis.

Peştele a ajuns din nou în baltă

Poliţiştii spun că fapta acestuia este cu atât mai gravă cu cât trei din exemplarele braconate erau din specia sturion, specie protejată şi interzisă la pescuit pe tot timpul anului. Peştele în valoare de aproximativ 550 lei a fost redat mediului acvatic, fiind viu, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal.

El este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie ”  şi ,,pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit.”  Pentru faptele comise, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 5 ani şi interzicerea dreptului de a pescui de la unu la 3 ani.
 

Vă recomandăm şi:

Braconieri cercetaţi de poliţişti: doi bărbaţi, prinşi când vânau ilegal o căprioară

Percheziţii la braconieri din două judeţe. Ce au găsit poliţiştii la suspecţii care pescuiau ilegal

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările