A fost deschis centrul de evaluare pentru pacienţii cu SARS CoV-2 de la Olteniţa

A fost deschis centrul de evaluare pentru pacienţii cu SARS CoV-2 de la Olteniţa

Centrul de evaluare se află în incinta spitalului din  Olteniţa FOTO Adevărul

Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri, 21 ianuarie, că 136 de centre de evaluare COVID-19 sunt operaţionale. În judeţul Călăraşi este funcţional doar centrul de la spitalul din Olteniţa, cu program de lcuru în intervalul orar 08.00-15.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Ministerul Sănătăţii a anunţat în urmă cu o săptămână că serviciile acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SARS-Cov-2 vor fi decontate de către casele de asigurări de sănătate, ele fiind gratuite pentru pacienţi, indiferent dacă sunt sau nu asiguraţi. 

Pacienţii se pot prezenta fără trimitere, pe baza unui test – rapid sau PCR – care să fie pozitiv.„În urma discuţiilor cu spitalele pentru înfiinţarea centrelor de evaluare a pacienţilor COVID-19 s-a stabilit că nici un spital din judeţ nu poate organiza centru de evaluare în ambulatoriul de specialitate. 
 
La Călăraşi, încă un centru de evaluare urmează a se înfiinţa în Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Pompei Samarian Călăraşi. Cel de la Spitalul Municipal Olteniţa este funcţional de vineri, 21 ianuarie. Acestea singurele unităţi medicale care asigură accesul permanent la servicii de laborator şi imagistică, a anunţat DSP Călăraşi.
 
La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi a fost identificat locul unde va funcţiona centrul de evaluare. Acesta va fi organizat la parterul spitalului, extindere corp B, cu acces facil către serviciile de laborator de analize medicale şi de radiologie şi imagistică medicală şi va funcţiona cu 12 paturi spitalizare de zi. 
   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările