VIDEO Deschiderea pentru public a turnului Palatului Comunal Buzău este amânată

VIDEO Deschiderea pentru public a turnului Palatului Comunal Buzău este amânată

Anunţată de mai bine de doi ani, deschiderea pentru vizitatori a turnului Palatului Comunal din Buzău se tot amână. Asta pentru că nici scara de acces spre turn dar nici balustradele joase din turn nu oferă siguranţă celor care vor să viziteze obiectivul. Conducerea Primăriei caută în continuare soluţii pentru remedierea problemei, aşa că turiştii mai au de aşteptat până când vor admira oraşul de la 20 de metri înălţime.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Buzoienii şi turiştii care vor urce în turnul Palatului Comunal trebuie să mai aştepte. 

Primarul Constantin Boşcodeală a anunţat că turnul este reabilitat, dar nu va fi deschis încă publicului, din motive de siguranţă.
 
„Ne este frică să nu se întâmple accidente. Din acest motiv, vrem să obţinem avize de la mai multe instituţii, pentru că scara este periculoasă, în cazul în care se deplasează părinţi cu copii mici aceştia pot intra printre balustrade, şi, din această cauză, nu am dat drumul“, a declarat primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală.
 
Reabilitarea scării de acces în turn dar şi decorarea pereţilor cu imagini de altădată cu oraşul Buzău au costat Primăria suma de 30.000 de lei.  

Palatul Comunal este cea mai impunătoare construcţie din judeţul Buzău. Construită în perioada 1899 – 1903, la comanda primarului Nicu Constantinescu, de către arhitectul Alexandru Săvulescu. 
 
În 1944, Palatul Comunal a fost bombardat de către aviaţia britanică iar apoi a fost incendiat de militarii sovietici, fiind distrus aproape în totalitate. Palatul a fost reconstruit la sfârşitul anilor 1940. 
 
În prima jumătate a secolului trecut, turnul Palatului Comunal era folosit ca punct de observare de către pompieri, pentru a identifica incendiile care se iscau pe raza localităţii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările