VIDEO Dacii şi romanii s-au războit în staţiunea Sărata Monteoru din Buzău

VIDEO Dacii şi romanii s-au războit în staţiunea Sărata Monteoru din Buzău

Au răsunat strigăte de luptă în staţiunea Sărata Monteoru. Dacii şi romanii s-au războit în faţa a sute de spectatori care au urmărit cu sufletul la gură fiecare lovitură. Atmosfera s-a liniştit abia când pe câmpul de luptă au ajuns frumoasele nimfe. În rochii albe, legate cu sfori de cănepă, tinerele au reuşit să redea prin dansul lor partea frumoasă a istoriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Istoria strămoşilor a fost reconstituită pe câmpul de luptă improvizat în staţiunea  Sărata Monteoru. Soldaţii se luptă pentru provincia Dacia. 
 
Mai gălăgioşi dar fără armurile adversarilor, dacii cad la pământ după căteva confruntări. Romanii îşi striga victoria.
 
În arenă intră şi gladiatorii. Loviturile puternice ţin spectatorii cu sufletul la gură. La final, soarta celui învins este decisă de copii care au animat, de pe margine, toata confruntarea.
 
Atmosfera se îmblânzeşte când pe câmpul de luptă apar furmoasele nimfe. Tinerele îmbrăcate în rochii albe redau cu mişcări lente dar precise dansurile antice.
 
În centrul staţiunii Sărata Monteoru, printre sute de spectatori, ia naştere şi o vindecătoare. Ritualul a stârnit ropote de aplauze. Întregul spectacol este pe placul sutelor de turişti veniţi să retrăiască timpuri de mult apuse.
 
 
Din simpli privitori, cei mai curioşi au intrat în atelierele dacilor au învăţat tainele meşteşugurilor strămăşilor.
 
Deliciul festivalului a fost însă berbecuţul. Gătit la ceaun, după o reţetă celtică, sau la proţap, la îndrumarea unui şef bucătar, preparatul a fost pe gustul pofticioşilor.
 
După lupte şi ospăţ, trupele din antichitate s-au mutat pe străzile din Buzău. 250 de daci, romani şi gladioatori au defilat cu torte aprinse.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările