Baze sportive cu pistă de atletism şi gazon sintetic, la şcolile din Buzău. Prima va fi inaugurată săptămâna viitoare

Baze sportive cu pistă de atletism şi gazon sintetic, la şcolile din Buzău. Prima va fi inaugurată săptămâna viitoare

Cei 2.000 de elevi ai Şcolii generale nr. 11 din Buzău vor face orele de educaţie fizică pe un teren cum numai la competiţiile importante mai vezi. Vestea bună este că în perimetrul şcolii pot face mişcare toţi copiii din cartierul în care se află unitatea de învăţământ. Astfel de baze vor fi amenajate la toate şcolile din oraş.


În urma lurărilor, terenul de fotbal a fost prevăzut cu gazon sintetic, aplicat pe un strat de nisip, iar pe margine au fost amenajate piste de coritan. 

Pe noul teren al Şcolii generale nr.11, copiii vor putea practica fotbal sau handbal dar şi atletism. Inelul pentru atletism are 130 de metri. Investiţia se ridică la aproximativ 140 de mii de lei. 

„E pentru toţi copiii, dar şi pentru părinţii lor. Îi aşteptăm pe toţi cu mare drag să fac sport la noi! Mie aşa mi se pare normal”, este anunţul făcut de Aurelian Poteraş, directorul Şcolii.nr 11 din Buzău.
 
Municipalitatea promite astfel de proiecte, ca cel realizat în curtea Şcolii nr. 11, în toate unităţile de învăţământ din municipiu. 

”Avem un proiect depus pentru finanţare guvernamentală prin Fondul de Dezvoltare pentru ca toate şcolile sa fie modernizate, iar terenurile de sport să arate aşa! Cu încredere şi foarte multă muncă Buzăul va arăta aşa cum ne dorim cu toţii!”, a spus viceprimarul Ionuţ Apostu.

Inaugurarea bazei sportive este programată săptămâna viitoare. Până atunci, va fi încheiată şi montarea unei mici instalaţii de nocturnă, pentru a se face sport inclusiv după lăsarea întunericului.

Pe lângă amenajarea terenurilor de sport, în toate şcolile din Buzău se vor monta minimum cinci mese de tenis de masă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: