Ursul a coborât din nou la Cabana Postăvaru. A furat zahăr şi bomboane

Ursul a coborât din nou la Cabana Postăvaru. A furat zahăr şi bomboane

Urşii au devenit adevăraţi locuitori ai Braşovului

Un urs a coborât din nou în această seară la Cabana Postăvaru. Este a patra orară într-o săptămână când animalul coboară la cabană, fără să fie agresiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un urs a coborât în această seară la Cabana Postăvaru. A forţat uşa, a intrat şi a luat o pungă de zahăr şi o cutie cu bonboane. Animalul nu a fost agresiv şi a fost alungat de cabanier şi un jardarm montan. Prima dată a încercat să spargă o uşă, iar a doua orară un geam ca să să intre în cabană. Cabanierul crede că este vorba despre acelaşi urs care a venit la cabană de două ori sâmbăta trecută şi încă odată vionerea trecută. S-a obişnuit cu locul şi forţează mereu aceeaşu uşă. Şi sâmbăta trecută a luat tot bomboane şi zahăr.

În ultima săptămână urşii au coborât de trei ori în Cartierul Răcădău din Braşov. Marţi dimineaţă o ursoaică şi cei trei pui ai ei s-au plimbat în zona Carrefour din cartierul Astra. Şi la Fundata au fost văzuţi doi urşi, dar şi lupi în apropierea gospodăriilor. De asemenea vinerea trecută la Hârseni un bărbat a fost atacat de un urs şi a suferit răni la mâini şi la picioare.

Specialiştii spun că trebuie luate măsuri de termen lung pentru ca urşii să nu mai coboare în zonele locuite şi că împuşcarea animalelor nu va rezolva problema. Specialiştii spun că trebuie create arii speciale pentru urşi, dar şi zone tampon unde animalele să găsească de mâncare pentru a nu mai intra în curţile oamenilor. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: