Noi panouri antivaccinare pe DN 1 între Braşov şi Predeal. A fost demarată o anchetă

Noi panouri
antivaccinare pe DN 1 între Braşov şi Predeal. A fost demarată o anchetă

Panourile au fost montate pe DN 1 între Braşov şi Predeal. FOTObzb.ro

După ce în luna decembrie în municipiul Braşov a apărut un panou care afişa mesaje de genul că vaccinarea ucide, acum alte două panouri au apărut pe DN1. Mesajul nu mai este atât de virulent, dar Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noile panouri antivaccinare au apărut pe DN 1 între Braşov şi Predeal. Mesajul este unul mai temperat. „Vaccinurile sunt medicamente! Citeşte prospectele! Cunoaşte riscurile! Libertatea e un drept, vaccinarea e o alegere”, se poate citi pe cele două panouri. Chiar şi aşa orice campanile referitoare la sănătate trebuie avizată de Miniserul Sănătăţii. Direcţia de Sănătate Publică a cerut date pentru a afla cine plăteşte pentru acest tip de publicitate.

Conform Legii 95 din 2006 privind normele în reforma sănătăţii, campaniile de informare, educare şi comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică trebuie să fie avizate de Ministerul Sănătăţii. Nerespectarea dispoziţiilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 10.000 şi 25.000 de lei, conform Hotărârii de Guvern 857 din 2011“, a declarat Claudia Bularca, purtător de cuvânt al DSP Braşov.

În luna decembrie la Braşov a apărut un panou antivaccinare cu mesaje virulente de tipul Vaccinarea ucide. În prima fază mesajele au foat acoperite cu vopsea neagră, iar ulterior panoula fost demontat. După mai multe verificări s-a ajuns la concluzia că autorul campaniei este din Cluj, oraş în care au mai fost văzute panouri similare. Responsabilul a fost chemat la sediul DSP să dea explicaţii şi să prezinte documente, dar nu s-a prezentat. Ancheta a fost mutată la Cluj. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: