Cum sunt ajutati ucrainenii la Brasov si cum se descurca singuri unii dintre ei

Cum sunt ajutati ucrainenii la Brasov si cum se descurca singuri unii dintre ei

Astrid Hamberger spune că peste 2.500 de ucraineni au fost ajutaţi prin Centrul de Integrare pentru Migranţi de la Braşov FOTO Ioan Buciumar

Peste 2.500 de ucraineni fugiţi la Braşov din calea războiului din ţara lor natală au primit ajutor prin Centrul de Integrare pentru Migranţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Braşovul este una dintre destinaţiile preferate din România ale ucrainenilor fugiţi din calea războiului. Peste 2.500 dintre ucrainenii sosiţi la Braşov au primit, până acum, asistenţă din partea Centrului de Integrare pentru Migranţi. Centrul oferă un acoperiş deasupra capului, hrană, materiale de igienă, dar şi bani pentru cheltuieli de strictă necesitate. 
 
„De la începutul războiului, la centrul nostru am reuşit să asistăm peste 2.500 de persoane direct, prin schema noastră de cash assistance, prin tichetele de masă pe care le dăm şi deconturile medicale pe care le facem pentru ei. În plus, cu ajutorul diferiţilor sponsori, reuşim să le oferim şi voucher-e de igienă, pentru rechizite pentru copii şi pentru tineri”, a explicat Astrid Hamberger, şefa centrului. 
 
Astrid Hamberger spune că schema de cash assistance a fost componenta principală a programului destinat migranţilor ucraineni, iar prin aceasta le-au deschis conturi şi le-au oferit un ajutor.
 
Necunoaşterea limbii române este o barieră importantă în găsirea unui loc de muncă, însă exista 60 de cetăţeni ucraineni care şi-au găsit locuri de muncă la Braşov prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Mai există şi cei care fac telemuncă, astfel că nu toţi ucrainenii ajunşi în ţara noastră sunt nevoiţi să muncească in Romania pentru a supravieţui. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările