Braşovul a pierdut bătălia pentru „Destinaţia turistică a anului 2022”. Ce spune primarul Allen Coliban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovul a pierdut bătălia pentru Destinaţia turistică a anului 2022 FOTO Ioan Buciumar
Braşovul a pierdut bătălia pentru Destinaţia turistică a anului 2022 FOTO Ioan Buciumar

Ajuns în finala competiţiei Destinaţia turistică a anului 2022 alături de Iaşi şi Târgovişte, Braşovul a fost depăşit de oraşul moldav.

Braşovul a pierdut bătălia cu Iaşiul pentru „Destinaţia turistică a anului 2022”, însă a primit premiul special al juriului. Oraşul de la poalele Tâmpei era în finală şi cu Târgovişte, iar învinsele au fost desemnate destinaţiile pentru regiunile istorice din care fac parte, respectiv Transilvania şi Muntenia, iar Braşovul a primit şi Premiul juriului. 

„Cred că foarte mulţi turişti vin să vadă Braşovul drept un ansamblu echilibrat între istorie şi prezent, între natură şi dezvoltare. Este un premiu care ne onorează şi care nu face decât să certifice o realitate, aceea că Braşovul este destinaţia de top turistică pe parcursul a patru anoticuri, după Bucureşti”, a declarat Allen Coliban, primarul Braşovului. 

În fiecare din ultimii ani, în judeţul Braşov au sosit peste un milion de turişti, ceea ce a clasat judeţul pe locul al doilea, după municipiul Bucureşti. Anul trecut, ierarhia s-a schimbat, cu judeţul Constanţa pe primul loc, însă Braşovul a fost tot pe doi, pe fondul scăderii numărului de persoane care s-au cazat în Capitală.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Decăderea celei mai aglomerate zone comerciale braşovene din comunism. Cum vrea Primăria să o readucă la viaţă

Percheziţii la antrenori de câini de luptă din România. Ancheta a ajuns până la serviciile secrete americane

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite