Modernizarea Grădinii Zoologice a meritat banii. Numărul vizitatorilor s-au triplat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zoo Braşov a avut în doar trei luni încasări de 470.000 de lei şi nu mai puţin de 80.000 de vizitatori în doar trei luni, din octombrie şi până în decembrie 2014.

Anul acesta la Zoo Braşov se vor face angajări şi se vor aduce noi animale. În plan este şi finalizarea planetariului de la intrarea în parcul zoologic. Dacă înainte de închiderea pentru renovare, Zoo Braşov avea puţin peste 100.000 de vizitatori pe an, acum în ultimele trei luni ale anului 2014 a avut 80.000 de vizitatori. Cifrele vor fi şi mai mari anul acesta având în vedere că Zoo va fi deschis şi în sezonul cald. În 2014 a putut fi vizitată din octombrie şi până în decembrie.

Noutăţile anului 2015 la Zoo vor fi plimbările cu ponei, dar şi posibilitatea a vedea cei mai veninoşi şerpi din lume. Primăria va amenaja luna aceasta un manej, care îi va găzdui pe cei cinci ponei care îi vor plimba pe cei mici. Până la finele lui ianuarie va fi gata şi pavilionul destinat reptilelor, păsărilor exotice şi şerpilor. Se vor achiziţiona şi câteva specii noi, atracţiile principale fiind o anaconda şi o cobră regală, cea mai venisoasă speciel din lume. Vor fi aduşi şi doi aligatori din specia caiman. Clădirea specială este o premieră şi va adăposti 50 de specii de păsări exotice şi reptile.

Zoo Braşov, cea mai modernă din ţară

ZOO Braşov s-a redeschis în octombrie 2014 după trei ani de lucrări şi o investiţie de 32 de milioane de lei. Zoo Braşov are alte două atracţii unice în România: Casa cu Ocol şi o panoramă extraordinară a leilor şi tigrilor. Biletele la noul parc zoologic costă 5 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi.

Casa cu Ocol este o clădire nouă, construită în specificul arhitecturii rurale din zona Rucăr - Bran, foarte asemănătoare cu o gospodărie ţărănească şi unde se vor adăposti animale şi păsări domestice (găini, raţe, curci, gâşte, prepeliţe, bibilici, iepuri, nutrii, ovine, cornute şi porcine). Aici, cei mici vor putea vedea exact cum trăiesc animalele de curte la ţară, cum se hrănesc şi cum se îngrijesc ele.

Animalele de talie mare pot fi admirate în mediul lor natural în ţarcuri de peste 500 de metri pătraţi. O noutate absolută este o clădire nou contruită în care se poate intra din trei locuri diferite. Se poate ajunge deasupra ei de unde se pot vedea de la înălţime leii şi trigrii, dar se poate ajunge şi în interior printr-un tunel din care leii şi tigrii se pot vedea, prin geamuri speciale, de la doar câţiva centimetri distanţă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite