Maternitatea se va deschide până la finele lunii. Au fost eliberate documentele necesare, aşteptate de trei luni

Maternitatea se va deschide până la finele lunii. Au
fost eliberate documentele necesare, aşteptate de trei luni

Maternitatea a fost modernizată cu 5 milioane de euro. FOTObizbrasov.ro

Maternitatea se va deschide la finele acestei luni după o investiţie de 5 milioane de euro. A stat închisă trei luni din cauza birocraţiei, deşi lucrările erau gata. Acum au fost emise toate actele necesare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Corpul vechi al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Braşov este acum unul la standarde europene. S-au investit 5 milioane de euro în modernizări, iar lucrările au durat 3 ani. Deşi totul este gata, Maternitatea stă închisă  de aproape trei luni din cauza lipsei unor acte. Când s-a făcut recepţia lucrărilor s-au descoperit câteva modificări care nu erau incluse în proiectul iniţial. Din această cauză este nevoie de o nouă autorizaţie de construcţie. Autorităţile locale şi Ministerul Sănătăţii au dat vina unii pe alţii pentru problema noii autorizaţii.

Primpăria a eliberat de actele necesare, chiar dacă, potrivit primarului, nu era responsabilitatea insituţiei să întocmească domumentaţia. „Deşi era responsabilitatea altora, nu a noastră, a municipalităţii, noi am preluat problema, astfel încât să o rezolvăm, iar activitatea în acea partea a spitalului să fie demarată. La nivelul Primăriei a fost întocmit memoriul tehnic pe care îl solicita Ministerul Sănătăţii pentru a elibera documentaţia ce ne era necesară nouă să eliberăm autorizaţia de construire, pentru a se putea face recepţia finală a lucrării“, a declarat George Scripcaru, citat de mytex.ro.

Conducerea Maternităţii va plăti astăzi taxele la Inspectoratul de Stat pentru Construcţii şi speră ca săptămâna viitoare comisia Ministerului Sănătăţii să vină la Braşov pentru recepţia finală a lucrărilor. Astfel unitatea medical se va deschide până la finele acestei luni. 

citeste totul despre: